Αρχίζει η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε πρωτοφανή αστυνομικό κλοιό και με πέντε παράλληλες διαδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή η έναρξη σε λίγο της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, απόντων των περισσότερων από τους κατηγορούμενους βουλευτές και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής,

Νίκου Μιχαλολιάκου. Εντός των φυλακών επικρατεί ηρεμία. 'Εχουν προσέλθει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, καθώς και μάρτυρες της υπόθεσης, όπως οι γονείς του 34χρονου μουσικού, Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος Γ. Ρουπακάς, αλλά και ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Ψαράς, που παρείχε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δίκη αναμένεται να εκφωνηθεί και ακολούθως να διακόψει για άλλη ημερομηνία. Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, προσήλθαν πριν απο λίγο ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τους δυο συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής. Πρόκειται να καταθέσουν αίτημα απο κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα. Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της δίκης στο δημαρχείο Κορυδαλλού, αναμένεται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή, προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων, αν τελικά το αίτημα του δήμου δεν γίνει αποδεκτό.

Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής διαδηλώνουν μέλη της ΑΔΕΔΥ, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και κοινότητες μεταναστών, η δημοτική αρχή Κορυδαλλού, φορείς της περιοχής και σύλλογοι γονέων, αντιεξουσιαστές και μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Σολωμού, απέναντι από τις φυλακές.

Στα δύο άκρα της οδού Σολωμού, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς πραγματοποιούνται ταυτόχρονα δύο συγκεντρώσεις. Η μία είναι του ΚΕΕΡΦΑ, όπου διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως, "Ποτέ ξανά φασισμός", "Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής".

Παράλληλα, στην άλλη πλευρά της οδού Σολωμου και Αριστάρχου, βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 100 άτομα, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα όπως "Ακου το αρχηγέ, άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά".

Από το πρωί, ελικόπτερο της αστυνομίας, υπερίπταται πάνω από τον χώρο φυλακών Κορυδαλού, στα πλαίσια των ισχυρών μετρων ασφαλείας. Σημειώνεται ότι, εκτός από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τη δίκη, δεκάδες είναι και τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στον χώρο, καθώς υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα