Αποσύρεται η διάταξη Μανιτάκη

Αποσύρεται μετά από έντονες διαβουλεύσεις η διάταξη για τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, βάσει των οποίων επέστρεψαν στην εργασία τους χιλιάδες υπάλληλοι και συμβασιούχοι του Δημοσίου. Μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα συμπεριληφθεί η διάταξη που αφορά τις προσωρινές

διαταγές, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στη Bουλή.

Όπως σημείωσε μάλιστα το περιεχόμενο της διάταξης θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων υπουργών και θα διασφαλίζει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών.

Προηγήθηκαν οι έντονες ενστάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι αν παραλάβει τέτοιο σχέδιο, δεν θα το υπογράψει. Μέσω συνεργατών του, διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει μεθοδεύσεις, προκειμένου να περάσει η διάταξη σε άλλο νομοσχέδιο που δεν θα απαιτεί την υπογραφή του.

Από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες γίνεται κατάχρηση στις αναβολές εκδίκασης τέτοιων υποθέσεων, με αποτέλεσμα να περνούν χρόνια και οι συμβασιούχοι να παραμένουν στις θέσεις τους. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι με μια νομική φόρμουλα, που θα ορίζει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την εκδίκαση της υπόθεσης, μπορεί να δοθεί λύση στο θέμα.

Στις 6.30μμ συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ το βράδυ κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, με το ΚΚΕ να ζητά ήδη ονομαστική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα