Από Δευτέρα ο ανασχηματισμός

Πιθανότατα τη Δευτέρα ο ανασχηματισμός σύμφωνα με το Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει αν θα μείνει ή θα φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών. «Και θέλω και δεν θέλω» να φύγω από το Υπουργείο, πρόσθεσε. Ερωτηθείς εάν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «είναι

διαφορετική αυτή η θέση» χαρακτηρίζοντάς την πολύ σημαντική. Τις συναντήσεις του με Λαγκάρντ και Τόμσεν, στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι επιβεβαιώνουν παράγοντες του υπουργείου μετά την αποκάλυψη της σχετικής πληροφορίας από τον εκπρόσωπο τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις περί συνάντησης στις 3 Ιουνίου.

Για την ξαφνική αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης προόδου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο κ. Ράις μίλησε για «εσωτερικό διαδικαστικό ζήτημα». Ερωτηθείς για τις πρόσφατες τοποθετήσεις Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ πως η Ελλάδα ίσως χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, ο κ. Ράις τόνισε πως το πρόγραμμα του Ταμείου λήγει στις αρχές του 2016 σημείωσε ωστόσο πως παρά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, η χώρα μας βρίσκεται «σίγουρα μακριά από το να στηρίζεται αποκλειστικά στις αγορές για τη χρηματοδότησή της».

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, ο κ. Ράις ανέφερε ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα