Doodle για τον Honinbo Shusaku

Στην 185η επέτειο γενεθλίων του Honinbo Shusaku, ενός από τους πιο διάσημους παίκτες του παιχνιδιού στρατηγικής Go, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Ο Honinbo Shusaku, ήταν διάσημος παίκτης του παιχνιδιού Go, ενός παιχνιδιού με ιστορία 2.500 χιλιάδων ετών και ρίζες στην αρχαία Κίνα.

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 6 Ιουνίου 1829 στο νησί της Innoshima κοντά στην

πόλη της Onomichi στην Ιαπωνία και θεωρείται ο καλύτερος παίχτης στην χρυσή εποχή του Go στα μέσα του 19ου αιώνα. Από την ηλικία των 8 ετών το επίπεδο του στο παιχνίδι θεωρούνταν επαγγελματικό ενώ γρήγορα απάκτησε την φήμη του ανίκητου.

Το 1862, η επιδημία χολέρας που σάρωσε την Ιαπωνία, χτύπησε και τον Shusaku, που πέθανε στις 10 Αυγούστου σε ηλικία 33 ετών.

Το Go, ένα από τα καλύτερα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, παίζεται με λευκά και μαύρα πιόνια σε μία βάση που αποτελείται από 19x19 τετράγωνα.

Οι δυο παίκτες, μαύρος και άσπρος, προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο γκόμπαν (ταμπλό), περικυκλώνοντας περιοχή, φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου και προστατεύοντας τις δικές τους πέτρες.

Το παιχνίδι είναι ιδιαιτέρως προσφιλές στις χώρες της ανατ. Ασίας, ενώ παίζεται από παίκτες σεόλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα