Αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Τουρκία

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στις 8-9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και υπεύθυνος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Γιοχάνες Χαν και ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή η κοινή επίσκεψη στις αρχές της θητείας της νέας Κομισιόν καταδεικνύει τη σημασία που έχει η Τουρκία

για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως υποψήφια χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως βασικός εταίρος και γείτονας λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική της θέση . Είναι επίσης, κατά την Επιτροπή, μια σαφής ένδειξη της βούλησης και της αποφασιστικότητας της Κομισιόν για ενίσχυση του συνολικού φάσματος των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας , με στόχο την αναβάθμιση της στρατηγικής σημασίας των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Η ΕΕ είναι ακόμη αποφασισμένη να αυξήσει τη βοήθεια για τη στήριξη της Τουρκίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Άγκυρα σε ανθρωπιστικό επίπεδο και ιδίως με τους πρόσφυγες, καταλήγει η Επιτροπή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα