Ζήτησε θεσμική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση

Οικονομική και θεσμική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ μαζί με τα προεδρεία των περιφερειακών ενώσεων δήμων της χώρας, ενόψει της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε η αυτοδιοίκηση να μπορεί να διαχειριστεί πλέον μόνη της τα οικονομικά της και να σταματήσει να είναι επαίτης προτείνοντας να περάσει ο φόρος ακινήτων αποκλειστικά στους δήμους.

Πρέπει
να διαχειριστούμε μόνοι μας τις τύχες κατέληξε ο κ. Καμίνης, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι οι δήμοι δεν μπορούν να αντέξουν πλέον καμία περικοπή των εσόδων τους καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά θα καταρρεύσουν και το μόνο που θα προσφέρουν στους δημότες θα είναι μόνο οι ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι, ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει μείωση 6% της κρατικής επιχορήγησης στους δήμους γεγονός που όπως επισημαίνουν οι δήμαρχοι θα αποδυναμώσει οικονομικά τους δήμους στερώντας τους κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα