Δεν αποκλείει απολύσεις

Με βασικό θέμα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα, ο Γιάννης Στουρνάρας συναντάται σήμερα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη στο υπ. Οικονομικών. Μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Οικονομικών δεν υπήρξε

κατηγορηματικός όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο. Όπως είπε πρόκειται για μια ανοιχτή διαπραγμάτευση με την τρόικα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για δύσκολο θέμα. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν προβλέπεται μείωση του κατώτατου μισθού.

Αναφερόμενος στον νέο φόρο ακινήτων υποστήριξε ότι θα είναι δικαιότερος από το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Επίσης, υπερασπίστηκε το νέο φορολογικό σύστημα, λέγοντας ότι όσοι έχουν κάτω από 25.000 ευρώ εισόδημα και 2-3 παιδιά -που είναι η συντριπτική πλειοψηφία- θα πληρώσουν λιγότερο φόρο φέτος, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το 2014 θα επιστρέψουμε στην ανάκαμψη και εξέφρασε την ελπίδα να είναι και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα καλύτερα από τις προβλέψεις, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο λαό το 70% της υπέρβασης, με τη μορφή παροχών, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία για το μέγεθος του δημόσιου τομέα έδωσε, μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα