Ανοχή τέλος-σεβασμός στους κανόνες

Την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην επιδείξει ανεκτικότητα σε φαινόμενα όπως αυτό με την χρήση της πλατείας Συντάγματος από μέλη της «Χρυσής Αυγής», τα οποία χθες διένειμαν τρόφιμα σε αποκλειστικά Έλληνες πολίτες, χωρίς να έχει προηγηθεί η χορήγηση της απαιτούμενης άδειας, εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για την Δημοτική Αστυνομία Γιώργος Αναγνωστόπουλος, μέσω του Αθήνα 9.84. «Θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Εννιά με Δέκα» με τον Τάκη Καμπύλη.

Και

πρόσθεσε: «Ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, όπως είναι πια η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε να σεβαστεί τους κανόνες και να ζητεί άδεια από τον Δήμο Αθηναίων, γιατί ο δήμος είναι θεσμός».

Με αφορμή και την ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής», με την οποία εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Αναγνωστόπουλος επισήμανε ότι, «η πείνα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχουν ταυτότητα».

Ακόμη, ο κ. Αναγνωστόπουλος εξέφρασε την απορία για τα χαμηλά αντανακλαστικά της Πολιτείας, η οποία αποστασιοποιήθηκε και δεν παρενέβη, όπως ήταν αναμενόμενο. «Ο Δήμος δεν διαθέτει κατασταλτικές δυνάμεις. Εξάλλου, η δημοτική αρχή αντιπρότεινε άλλους χώρους εκτός της πλατείας Συντάγματος. Κι αυτό δείχνει ότι, εμείς δεν θέλαμε να εμποδίσουμε, την έστω και με τον λάθος τρόπο διανομή τροφίμων σε συμπολίτες που έχουν πρόβλημα σήμερα».

Τέλος, ο κ. Αναγνωστόπουλος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση της «Χρυσής Αυγής», «παράτα με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», καθώς τα χρήματα προέρχονται από την κομματική επιδότηση, που δικαιούται πλέον η Χρυσή Αυγή.

Εξάλλου, όπως κατήγγειλε στον Αθήνα 9.84 ομογενής Έλληνας μειονοτικός από την Αλβανία, παρότι έδειξε ταυτότητα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον έδιωξαν από την πλατεία.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα