Ταξιδεύουμε στη Πάτμο

Είναι γνωστή ως το «Νησί της Αποκάλυψης», ενώ αναφέρεται και ως τα «Ιεροσόλυμα του Αιγαίου». Όπως και νάχει πάντως την Πάτμο σήμερα επισκέπτονται δύο κατηγορίες τουριστών: όσοι διακατέχονται από θρησκευτικό συναίσθημα και φθάνουν στο νησί λόγω της θρησκευτικής του σημασίας αφού εκεί γράφτηκε η «Αποκάλυψη του Ιωάννη» και αυτοί που θέλουν να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες του, την ηρεμία και το μοναδικό χαρακτήρα του νησιού.

Όλοι όμως θα περάσουν από το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που κτίστηκε τον 11ο αιώνα και είναι το κυρίαρχο στοιχείο του νησιού,

αλλά και το σπήλαιο όπου γράφτηκε η Αποκάλυψη.

Η Πάτμος είναι γεμάτη από παραδοσιακούς οικισμούς, όπως η μεσαιωνική Χώρα, η πρωτεύουσα Σκάλα, το ψαροχώρι Γροίκος που κάποτε ήταν καταφύγιο ερημιτών και ο Κάμπος πάνω στον ομώνυμο αμμουδερό κόλπο.

Τα προβλήματα όμως ταλαιπωρούν την Πάτμο και ένα από αυτά που ζητούν οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς είναι, όπως μας εξηγεί η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Άννα Ρωμαίου, μόλις ένα δρομολόγιο πλοίων την εβδομάδα παραπάνω από τα προγραμματισμένα.

Πριν φύγετε επισκεφθείτε και τους αρχαιολογικούς χώρους στον κόλπο Άσπρης και το ύψωμα Καστέλι.
Είναι σίγουρο ότι η Πάτμος θα κλέψει την καρδιά σας και θα γεμίσει τις μπαταρίες σας απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Keywords
Τυχαία Θέματα