Αφιέρωμα στο πινκ-πονκ!

Ένα πολύ αγαπημένο άθλημα κοσμεί σήμερα την πρώτη σελίδα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης Google, το Πινγκ- Πονγκ.

Αν και το πιγκ-πογκ έχει αρκετές ομοιότητες με το τέννις κυρίως ως προς τους κανονισμούς) η σύγκριση μεταξύ τους σταματά εδώ. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται, όσο και αν φαίνεται περίεργο, ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση.

Το πιγκ-πογκ παίζεται σε εσωτερικό χώρο και απαιτεί σχετικά μικρό κόστος
εξοπλισμού και αυτό το κάνει προσιτό σε πολλούς.

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο, του οποίου η καταγωγή της είναι από την Κορέα.

Στο παιχνιδι ένας πόντος ξεκινάει με τον παίχτη να σερβίρει την μπάλα. Στεκόμενος πίσω από την γραμμή του τραπεζιού, με την μπάλα στην παλάμη του ενός χεριού και την ρακέτα στην άλλη, ο παίχτης που σερβίρει πετάει την μπάλα προς τα πάνω, χωρίς να της δίνει φάλτσο, τουλάχιστον 15 εκατοστά.

Ο παίχτης του πινγκ-πονγκ τότε πρέπει να χτυπήσει την μπάλα με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανπηδήσει μία φορά στο δικό του μισό του τραπεζιού και τουλάχιστον μία φορά σε αυτό του αντιπάλου. Εαν η μπάλα χτυπήσει στο φιλέ, αλλά δεν χτυπήσει στην μεριά του αντιπάλου, τότε ο αντίπαλος κερδίζει τον πόντο. Όμως αν η μπάλα χτυπήσει στο φιλέ και παρόλα αυτά προχωρήσει και αναπηδήσει στην άλλη πλευρά, τοτε έχουμε net. Σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι σταματά και ο παίχτης ξανασερβίρει την μπάλα. Ένας παίχτης μπορεί να κάνει οποιονδήποτε αριθμό net χωρίς να υπάρχει κάποια ποινή.

Αν το σερβίς είναι «καλό», τότε ο αντίπαλος πρέπει να κάνει μια «καλή» επιστροφή επιστρέφοντας την μπάλα, προτού αυτή αναπηδήσει δεύτερη φορά. Η επιστροφή ενός σερβίς είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία ενός αγώνα, μια και η πρώτη κίνηση του παίχτη είναι συχνά και η λιγότερο προβλέψιμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα