Ανησυχία για το νοσοκομείο «Μεταξά»

Την αντίδρασή τους στην επικείμενη κατάργηση κλινών στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά, εκφράζουν οι έμποροι του Πειραιά με επιστολή τους προς τον υπ. Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

«Με αίσθημα πλήρους απογοήτευσης και βαθιάς ανησυχίας, η κοινωνία των πολιτών του Πειραιά πληροφορηθήκαμε την απόφαση για κατάργηση νοσηλευτικών κλινών στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» αναφέρουν στην επιστολή τους οι έμποροι.

Όπως επισημαίνουν:

«Σε μια κρίσιμη εποχή όπου σημειώνεται σημαντική αύξηση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών οδηγείται με μαθητική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση, στο βωμό του μνημονίου και των επιταγών της Τρόικας».

Ακόμη χαρακτηρίζουν την απόφαση «απαράδεκτη όσο και επικίνδυνη» υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Πειραιά, που εδώ και αρκετές δεκαετίες προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, κυρίως στον τομέα των ογκολογικών παθήσεων».

Τέλος, η επιστολή καταλήγει: «Δεδομένου ότι η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και βασική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας και επειδή η περίθαλψη των πολιτών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετριέται σε ευρώ και να περικόπτεται, σύσσωμη η κοινωνία μας απαιτεί την άμεση ανάκληση της εν λόγω απόφασης, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Υγείας».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχία, Μεταξά,anisychia, metaxa