Εμπλοκή στην καταβολή μισθών - συντάξεων

Μετά το «πάγωμα» της αγοράς και την έλλειψη ρευστότητας, εμπλοκή παρουσιάζεται, τώρα, και στην καταβολή μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, στην Κύπρο. Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο της χώρας, «η διεκπεραίωση των πληρωμών της κυβέρνησης και του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως προγραμματιζόταν στις 2 Απριλίου, λόγω τεχνικών δυσκολιών στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η

Κεντρική Τράπεζα χειρίζεται το θέμα και ότι «οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν από τις 5 Απριλίου».

Ποσό περίπου 1 δισ. ευρώ θα συνεισφέρει το ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ύψους 10 δισ. ευρώ, τα επόμενα τρία χρόνια, ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι κυπριακές αρχές εκπόνησαν ένα πολυετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις της χώρας, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κοινή γραπτή δήλωση που εξέδωσαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα