Ενημέρωση για πώς θα διασφαλιστούν τα ταμεία προνοίας, ζητά ο ΔΗΣΥ

13:17 3/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λεπτομερή ενημέρωση εντός της ημέρας για το πώς θα διασφαλιστούν τα ταμεία προνοίας και ειδικότερα των τραπεζικών υπαλλήλων, ζητά από την Κυβέρνηση ο ΔΗΣΥ.

«Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ενημερώσει εντός της ημέρας να διασφαλίσει τα ταμεία προνοίας που έχουν εγκλωβιστεί στο τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα στις δύο τράπεζες που αναδιαρθρώνονται», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος

Πρόδρομος Προδρόμου.

«Ιδιαίτερα (τα ταμεία) των τραπεζικών υπαλλήλων οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν τεθεί σε καθεστώς εργαζομένων σε οργανισμούς υπό αναδιάρθρωση», είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και αναμένουμε ότι θα υπάρξει διασφάλιση των εργαζομένων.

Ο κ. Προδρόμου αναγνώρισε ότι θέση της Κυβέρνησης είναι ότι τα συνταξιοδοτικά θα διασφαλιστούν, σημειώνοντας ότι «θα θέλαμε όμως επειδή υπάρχει η γενικότερη αναταραχή να γίνει ακριβής ενημέρωση εντός της ημέρας».

Να παγώσουν προαγωγές και προσλήψεις

———————————————————–

Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το κυβερνών κόμμα ενόψει συζήτησης προϋπολογισμών ημικρατικών οργανισμών, θεωρεί ότι «είναι αδιανόητο τουλάχιστον για φέτος να γίνουν οποιεσδήποτε προαγωγές ή πληρώσεις θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

«Είναι η ώρα που θα φανεί στην πράξη ότι υπάρχει πράγματι περισυλλογή . Η θέση μας λοιπόν είναι ότι πρέπει να παγοποιηθούν όλες οι διαδικασίες προαγωγών και άλλων συμπληρώσεων θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων και ημικρατικών οργανισμών».

Σε παρατήρηση ότι όλες οι πληρώσεις κενών θέσεων είναι παγωμένες με νόμο που ψήφισε η Βουλή, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι οι πληροφορίες μας είναι ότι υπάρχουν και συνεχίζονται κάποιες διαδικασίες για την πλήρωση θέσεων με όλους τους τρόπους και έφερε ως παράδειγμα τη θέση του ΚΟΤ για πλήρωση θέση Διευθυντή Διοίκησης του Οργανισμού.

«Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι οποιεσδήποτε διαδικασίες. Εμείς οφείλουμε αυτή την ώρα να κοιτάξουμε τη γενικότερη ισορροπία στην κατανομή βαρών ανάμεσα στον κυπριακό λαό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενημέρωση, ΔΗΣΥ,enimerosi, disy