Ανακαλύπτοντας «Τα Μυστικά της Κρήτης»

Ο Ιωσήφ Μπατής είναι Έλληνας αλλά ζούσε επί 32 χρόνια στην Γερμανία. Όταν η Ελλάδα γνώρισε την κρίση, αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Κρήτη. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο αλλά στην Κρήτη ανακάλυψε «τον κόσμο όλο». Μέσω του «Secrets of Crete» (www.secretsofcrete.com) προσφέρει ξεναγήσεις στην Γερμανική, Αγγλική, Ελληνική, Γαλλική και Εβραϊκή γλώσσα, με σκοπό να φέρει τους επισκέπτες σε επαφή με

την τοπική κουλτούρα, τα ιδιαίτερα μέρη αλλά και τις μοναδικές γεύσεις του νησιού.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και την Ελευθερία Πάτζιου, ο Ιωσήφ Μπατής αναφέρει ότι οι Γερμανοί και οι Ισραηλινοί είναι κυρίως οι επισκέπτες που αναζητούν τις υπηρεσίες του. Παρά το γεγονός ότι επισκέπτονται την Ελλάδα για λίγες ημέρες, αξιοποιούν το χρόνο τους, κάνοντας εκδρομές, γνωρίζοντας καινούργια μέρη, ενώ ενδιαφέρονται να έρθουν κοντά με τους ντόπιους. Είναι συνήθως πολυμελείς οικογένειες ή παρέες φίλων. Ο αριθμός μάλιστα των επισκεπτών από το Ισραήλ έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρει το «Secrets of Crete» είναι η ορειβασία, οι οδήγηση στα ορεινά χωριά της Κρήτης, φυσικά η επίσκεψη στις όμορφες παραλίες του νησιού αλλά και η επαφή με τη νυχτερινή ζωή, είτε πρόκειται για το γνωστό Κρητικό γλέντι, είτε για clubbing, είτε για νεανικά πάρτι στα Μάλλια.

«Ένιωσα την ανάγκη του κόσμου που επισκέπτεται την Κρήτη να ζήσει κάτι παραπάνω από τα κλασσικά.να γευτεί τον τόπο. Και η Κρήτη έχει μεγάλη ποικιλία πραγμάτων να δώσει», αναφέρει ο κ. Μπατής.

«Το θέμα, όμως, είναι να διαισθάνεσαι τι τους αρέσει, τι θα τους ενδιέφερε να κάνουν και φυσικά την Κρήτη πρέπει να την γευτείς. Η κρητική κουζίνα είναι πασίγνωστη και ζητάνε να την δοκιμάσουν. Γι' αυτό και πηγαίνω τους επισκέπτες σε μέρη, όπου μπορούν να μπουν στην κουζίνα, να δουν πως μαγειρεύονται τα φαγητά και εντυπωσιάζονται», προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Μπατής μας λέει ότι, οι επισκέπτες και πελάτες του «Secrets of Crete», πρέπει να είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, γνωριμίες και περιπέτειες, διότι σε ένα tour στην Κρήτη, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συναντήσεις!

Keywords
Τυχαία Θέματα