Αναδίπλωση για την νέα κλίμακα των ενοικίων

Ένα βήμα πίσω από την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα έσοδα από ενοίκια, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με τα ανείσπρακτα ενοίκια, αφού ο κ. Αλεξιάδης είπε πως καταργείται η εκχώρησή τους στο Δημόσιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φορολογούνται. Παράλληλα, ανακοίνωσε

ότι «από 01/01 του 2017 θα υπάρξει εξομοίωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών».
Εν τω μεταξύ, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, για την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπαν αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, τόνισε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο είναι αναγκαστικά και όχι επιλογή της κυβέρνησης.

Ο κ. Αλεξιάφης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μόνιμων capital controls στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις. “Μόλις λάβουμε αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε, φιλοσοφία μας είναι η επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος”, δήλωσε, τονίζοντας πως δεν μειώνονται μισθοί και συντάξεις, αλλά θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες. Όπως είπε, “με τη χρήση του πλαστικού χρήματος θα έχουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα και πιο γρήγορα, άρα καλύτερη κοινωνική πολιτική” και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανήματος για κάρτες στις νέες επιχειρήσεις και σε κάποιους κλάδους.

Σχετικά με το ακατάσχετο στους λογαριασμούς που από 1500 ευρώ πέφτει στα 1.000 τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι διαφορετικό.

Στις 10.00 συνεδριάζουν και πάλι οι αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή με την ακρόαση φορέων. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια αύριο και θα τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής.
Συλλαλητήριο διοργανώνει το απόγευμα της Παρασκευής η ΑΔΕΔΥ, στο Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα