Απέρριψαν το αίτημα να παραστούν στη Βουλή

Απέρριψε – σύμφωνα με πληροφορίες-, ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού αίτημα των προφυλακισθέντων βουλευτών Μιχαλολιάκου, Παπά και Λαγού να πάρουν άδεια για να παραστούν στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρσεων ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Μαλανδρίνου αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ο Γιωργος Ρουπακιάς, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και για ένταξη σε

εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαθέτουν οι ανακριτές ο Γιώργος Ρουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντική θέση στη δομή της οργάνωσης, αν και ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι είχε χαλαρές σχέσεις μαζί της.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα τηλεφωνήματα που έγιναν πριν από τη δολοφονία γίνονταν για να συγκροτηθεί ένας πυρήνας που θα πήγαινε να απεμπλέξει κάποιον χρυσαυγίτη που είχε εμπλακεί σε καβγά με αναρχικούς, ενώ διέψευσε ότι ήταν και άλλα άτομα στο αυτοκίνητο του.

Στην πρώτη του απολογία είχε πει οτι βρίσκονταν σε άλλη καφετέρια, ενώ στην παρούσα υποστήριξε ότι ήταν σπιτι του και έβλεπε τηλεόραση και στις 11 μιση δέχθηκε τηλεφώνημα από Χρυσαυγίτη, που του είπε να πάει στην καφετέρια Κοράλι.

Στην πρώτη απολογία υποστήριξε ότι πήγε πεζός στη Τζαλδάρη, ενώ στην τελευταία ότι πήγε με αυτοκίνητο και πάρκαρε στο αντίθετο ρεύμα.

Στην πρώτη απολογία του είπε ότι ήταν ο Φύσσας ήταν ο πρώτος που έπεσε πάνω του, εδώ λέει οτι τον είχαν βγάλει έξω από το αυτοκίνητο κάποιοι βίαια και ενστικτώδως προσπάθησε να πιάσει τον σουγιά για να προστατευθεί χτυπώντας στα τυφλά αυτόν που τον χτυπούσε ήταν από τα 13 στρατολογημένος στο ΚΚΕ και παρέμεινε μέχρι τα 17 του.

Έλεγχος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σε βάθος δωδεκαετίας (από το 2001) ανατρέχει το ΣΔΟΕ, σχετικά με τις δαπάνες και τα έσοδα της Χρυσής Αυγής, κατά τον έλεγχο που ξεκίνησε στα κεντρικά γραφεία, διερευνόντας τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή το ενδεχόμενο να υπάρχουν εικονικές συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την παραγγελία των ανακριτών που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΣΔΟΕ, θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος όλα τα οικονομικά του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα