Έξι μέτρα με στόχο την ενίσχυση του ΟΑΕΕ

Έξι μέτρα με επιπτώσεις για ασφαλισμένους και οφειλέτες, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν σωρρευτικά και όχι εναλλακτικά, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας με στόχο την ενίσχυση του ΟΑΕΕ, που βρίσκεται σε οριακή οικονομική κατάσταση.

Σε περίπτωση που το πακέτο μέτρων δεν λάβει την έγκριση των δανειστών μας και με δεδομένη την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την διάταξη για την επιβολή εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων, τότε θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Β που δεν είναι άλλο

από την περικοπή συντάξεων, αρχής γενομένης από την σύνταξη των 220 ευρώ, η οποία είναι και η αφετηρία υπολογισμού του τελικού ποσού για το ΤΕΒΕ.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός, προβλέπει:

-Την επαναφορά στον Οργανισμό από τον ΟΓΑ περίπου 70- 80.000 ελευθέρων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με λιγότερους από 2000 κατοίκους, με παράλληλη καθιέρωση.

-Την μεταφορά στον ΟΑΕΕ από το ΙΚΑ περίπου 30.000 αυτοαπασχολουμένων.

-Την ελαστικοποιηση της ρύθμισης χρεών μέσω της αύξησης των δόσεων που φθάνουν τις 48 ή το πάγωμα των οφειλών γα έναν χρόνο και την καταβολή εκ μέρους των οφειλετών μόνο των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

-Την μηνιαία καταβολή των εισφορών αντί του διμήνου που ισχύει σήμερα

-Την λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για όσους οφείλουν περισσότερα από 5.000 ευρώ.

-Και τον συμψηφισμό των οφειλών με την σύνταξη για ποσά έως 25.000 ευρώ, με εξαγορά ή μηνιαία παρακράτηση κατά την συνταξιοδότηση.

Δημήτρης Κωστάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα