Στα χέρια της Επιτροπής

Στα χέρια των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής έφτασε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. η πραγματογνωμοσύνη για τον φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης, ο οποίος κατασχέθηκε μεταξύ άλλων από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Πρόκειται για μια τεχνικού χαρακτήρα έκθεση και σύμφωνα με αυτή προκύπτει ότι σε αυτόν συνδέθηκαν συνολικά 23 USB, εκ των οποίων τα 3 είναι σχετιζόμενα με την υπόθεση και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά

παρουσιάζουν «ανακριτικό ενδιαφέρον».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι στον φορητό υπολογιστή κατέστη δυνατό να εντοπιστούν 1972 αρχεία από τα 2062 της λίστας Λανκάρντ, και μεταξύ αυτών που δεν εντοπίστηκαν στο laptop είναι και τα 3 συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει τέλος η αναφορά στην έκθεση ότι το τρίτο USB που δημιουργήθηκε συνδέεται πρώτη φορά στον φορητό υπολογιστή στις 15 Ιουλίου του 2011 και τελευταία στις 16 Ιανουαρίου του 2012.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι πραγματογνώμονες της ελληνικής αστυνομίας προαναγγέλλουν νέα συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη ενώ εκκρεμούν και οι σχετικές εκθέσεις για τους υπόλοιπους υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί από το υπουργείο οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, λίγες εβδομάδες μετά την παραλαβή της λίστας Λανγκάρντ, με τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή έδινε διορία έως τα τέλη του ίδιου έτους σε όσους είχαν αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό, να τις φέρουν στην Ελλάδα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Keywords
Τυχαία Θέματα