Ο «Ονήσιμος» στηρίζει τους κρατούμενους

ΟΣύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων (αλλά και αποφυλακισμένων) «Ο Ονήσιμος», έχοντας συμπληρώσει τριάντα χρόνια εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς-χωρίς καμιά κρατική ενίσχυση- συνεχίζει να βοηθά οικονομικά τους κρατουμένους και τις οικογένειές τους, να φροντίζει για την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια, (όπως να είναι άποροι, να μην είναι υπότροποι κ.λπ.) και να παρέχει νομική υποστήριξη σε κατηγορουμένους, κρατουμένους και αποφυλακισμένους, να παρέχει φιλοξενίασε ξενοδοχείο για λίγο καιρό μετά την αποφυλάκιση όσων έχουν πρόβλημα στέγης και να φροντίζει για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Ονήσιμος", κ. Ιωάννης Παπασαραντόπουλος , μίλησε στα ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, για τις συνθήκεςδιαβίωσης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όταν αποφυλακίζονται, αλλά και για το πολύπλευρο έργο τουΣυλλόγου.

ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» είναι: Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΦΕΚ 883/τ.Β/4-12-1989) με Α.Φ.Μ. 0900 999 20, Δ.Ο.Υ. Ι' Αθηνών. Είναι κοινωνικός φορέας εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας (αρ. 09110ΣΥΕ11099Ο42Ν απόφ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Το έργο του στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά. Παραθέτουμε έναν κατάλογο με τις ανάγκες και τις ελλείψεις του Συλλόγου:

Πάντα υπάρχει μεγάλη ανάγκη χρημάτων για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών του Συλλόγου, κυρίως για τις αποφυλακίσεις απόρων κρατουμένων με αυστηρά κριτήρια, κυρίως για τις αποφυλακίσεις απόρων κρατουμένων, καταβολή των δικαστικών τους εξόδων και βοήθεια των οικογενειών τους.

1.Εθελοντική εργασία για τη στήριξη του έργου μας.

2.Είδη τροφίμων, καθαριότητας, πρώτων βοηθειών.

3.Γραμματόσημα και τηλεκάρτες.

4.Κλινοσκεπάσματα, αθλητικά είδη, κ.ά.

5.Είδη γυμναστικής, επιτραπέζια παιχνίδια κ.ά.

6.Βιβλία διάφορα, λεξικά, περιοδικά, κ.ά.

7.Συστήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, μουσικά όργανα.

8.Υλικά και είδη επαγγελματικής κατάρτισης.

9.Ραδιοκασετόφωνα, βίντεο και βίντεο-ταινίες με κατάλληλο περιεχόμενο.

Όσοι, λοιπόν, ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στην παρακάτω διεύθυνση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ «Ο ΟΝΗΣIMOΣ»

Ασκληπιού 60Α & Σεργίου Πατριάρχου 8, Αθήνα-11471

Τηλέφωνα.: 210-3622017, 210-3645305

fax: 210-3630865

Ιστοσελίδα Συλλόγου

www.onisimos.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα