Αιματηρές συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πέφτοντας από μια στέγη στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψής του, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία.

Η ισραηλινή μεθοριακή αστυνομία εισήλθε στον καταυλισμό προσφύγων της Καλάντια, κοντά στην Ραμάλα, για να συλλάβει δύο "ακτιβιστές που είναι ύποπτοι για τρομοκρατία", όταν ο ένας από αυτούς προσπάθησε να διαφύγει ανεβαίνοντας σε μια στέγη, διευκρίνισε η αστυνομία. Μετά τον τραυματισμό του στο πόδι έπειτα από πυροβολισμό, ο Παλαιστίνιος προσπάθησε να πηδήξει από την μια στέγη σε μια άλλη, αλλά έπεσε και σκοτώθηκε, πρόσθεσε
η αστυνομία.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είχαν ζητήσει από τον ύποπτο να ακινητοποιηθεί προτού πυροβολήσουν προς τα κάτω άκρα του, διευκρίνισε η ισραηλινή αστυνομία.

Ένα μέλος σωστικού συνεργείου που συνόδευε τις ισραηλινές δυνάμεις προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά διαπίστωσε ότι ο Παλαιστίνιος ήταν νεκρός.

Οι δύο Παλαιστίνιοι ήταν ύποπτοι ότι είχαν "σχεδιάσει μια τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας.

Την περασμένη Πέμπτη, ένας 50χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Μπέιτ Όμαρ, στην Δυτική Όχθη, όπου αυτοί είχαν πάει για να συλλάβουν τον γιο του. Την προηγούμενη ημέρα ένας Παλαιστίνιος ηλικίας περίπου 20 ετών, σκοτώθηκε κοντά στην Τζενίν κατά την διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες που πραγματοποιούσαν έρευνες και συλλήψεις.

Περισσότεροι από δέκα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με απολογισμό του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΜΕ-ΑΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα