Απαισιόδοξες προβλέψεις

Την εκτίμηση ότι, το 20% των υφιστάμενων επιχειρήσεων δεν θα αντέξει το επόμενο τρίμηνο διατύπωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μιλώντας στην «Τρόικα του Αθήνα 9.84» και τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε χαρακτηριστικά: «Σε μια οικονομία που παραπαίει, που έχουμε μείωση της κατανάλωσης κατά 25% πριν από τα capital control και σήμερα

πρέπει να πλησιάζει το 40%, είναι λογικό. Το 96% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν μηδέν έως 9 εργαζόμενους και λειτουργούν με τον εξής τρόπο: έχουν τα καθημερινά έσοδα, που με αυτά πληρώνουν τους προμηθευτές τους και τους εργαζόμενους. Όταν αυτά μηδενίζονται, ασφαλώς και οι εργαζόμενοι θα απολυθούν και οι επιχειρήσεις μετράνε μέρες επιβίωσης. Έχει γεμίσει η Ελλάδα με μαγαζιάτου 1 ευρώ, του καφέ, της τυρόπιτας, που ουσιαστικά είναι επιχειρήσεις επιβίωσης και όχι επιχειρήσεις, όπως παλιά, που έδιναν θέσεις εργασίας... Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει η πολλή πολιτικολογία και να δούμε πώς αυτή η χώρα θα ορθοποδήσει, θα πατήσει στα πόδια της και ναγια να γίνει αυτό, χρειάζεται ηρεμία. Η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κατάσταση ανασφάλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα