Πωλείται πάλι η Boston Globe

Οι New York Times Co βάζουν εκ νέου πωλητήριο στη θυγατρική τους, τη Boston Globe, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Σύμβουλος στην προσπάθεια πώλησης, η οποία κρίθηκε αναγκαία μετά την μείωση των κερδών της Boston Globe, ορίστηκε η εταιρεία Evercore Partners.

Η προσπάθεια πώλησης είναι η δεύτερη

μετά το 2009. Η New England Media Group, όπως είναι η επίσημη ονομασία του Ομίλου βγάζει προς πώληση εκτός από την The Boston Globe και την Worcester Telegram & Gazette.

Τα τελευταία χρόνια τα έσοδα της Boston Globe μειώθηκαν πολύ περισσότερο από ότι τα αντίστοιχα των New York Times. Το περασμένο έτος τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 0,8% σε 394,7 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό συγκρίνεται με την αύξηση εσόδων των New York Times κατά 2,6% σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Μια εταιρεία που θα κατέχει μόνο τη New York Times, θα είναι πολύ πιο στέρεα εταιρεία» δήλωσε αναλυτής της Mornigstar. Η κίνηση να πουληθεί η Boston Globe είναι η πιο ουσιαστική πρωτοβουλία του νέου επικεφαλής του ομίλου, Μαρκ Τόμσον, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία το Νοέμβριο.

Το πρακτορείο Bloomberg ήταν αυτό που πρώτο αναφέρθηκε στην είδηση της πώλησης και αμέσως η μετοχή των New York Times, έκλεισε στο +0,4% στα 9,03 δολάρια την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα