"Xάλκινος" ο Ηλιάδης

Ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -90 κιλά στο Grand Prix του Ντίσελντορφ. Γρήγορος αποκλεισμός για Αζωίδη, Μουστόπουλο.

Ο "χάλκινος" Ολυμπιονίκης του Λονδίνου επανήλθε επιτυχημένα στα -90 κιλά, αφού αποδείχθηκε στο Παρίσι πως τα -100 δεν του ταιριάζουν.

Στο Ντίσελντορφ ξεκίνησε πετυχαίνοντας τρεις νίκες, επί των Κρίστιαν Τοτ (Ουγγαρία), Σαχίν Γκαχραμάνοβ (Αζερμπαϊτζάν) και Ζβιάντ Γκογκοτσούρι (Γεωργία), εκ των οποίων οι δύο τελευταίες ήταν με ippon.

Ωστόσο, στα
ημιτελικά βρήκε απέναντί του τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο, τον οποίο είχε νικήσει στο Λονδίνο στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Καμίλο πήρε εκδίκηση, νικώντας τον Ηλιάδη με ippon και τον άφησε εκτός τελικού. Τελικά όμως, με νέο ippon νίκησε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο τον Γάλλο Αξέλ Κλερζέ, με αποτέλεσμα να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

"Δεν πρόλαβε να διεκδικήσει θέση στον τελικό. Ένα στιγμιαίο λάθος στον αγώνα με τον Βραζιλιάνο, του στέρησε τη δυνατότητα να φτάσει στον πρώτο τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης μέσα στο 2013. Ωστόσο είναι ευχαριστημένος. Έτσι έδειξε μετά το τέλος του αγώνα με τον Γάλλο. Πάλεψε καλά. Δεν είναι ακόμη στην αγωνιστική κατάσταση που πρέπει να είναι, αφού η προετοιμασία του ακόμη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Στο ευρωπαϊκό θα είναι έτοιμος, ωστόσο θα βρίσκεται στην ιδανικότερη αγωνιστική κατάσταση πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Ζανέιρο που είναι και ο μεγάλος του στόχος", τόνισε ο προπονητής του, Νίκος Ηλιάδης.

Στο Grand Prix του Ντίσελντορφ αγωνίστηκαν στα -73 κιλά και οι Γιώργος Αζωίδης και Ρομάν Μουστόπουλος. Ο πρώτος ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα με ippon από τον Πιερ Ντουπρά (Γαλλία), που πήρε τελικά την πρώτη θέση, ενώ και ο Μουστόπουλος είχε την ίδια τύχη, με... θύτη τον Τσι Γιπ Τσέουνγκ (Χονγκ Κονγκ).
Keywords
Τυχαία Θέματα