Σάρωσε η Χαραυγή

Η ταινία «The Twilight Saga : Χαραυγή - Μέρος 2» αναδείχθηκε ως η χειρότερη της χρονιάς αφού στα φετινά αντι-βραβεία των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα, συγκέντρωσε συνολικά επτά πρωτιές.

Τα αντι-βραβεία Χρυσά Βατόμουρα που παραδοσιακά απονέμονται μία ημέρα πριν από τα Όσκαρ.

Οι βραβευθέντες επιλέγονται από 657 αμερικανούς και ξένους κριτές, και λαμβάνουν ως βραβείο ένα βατόμουρο -που έχει το μέγεθος μπάλας του γκολφ –και είναι τοποθετημένο πάνω σε μπομπίνα ταινίας. Το βραβείο είναι βαμμένο ολόχρυσο και κοστίζει 5 δολάρια.

Το τελευταίο μέρος της κατά τ αλλα πολύ εμπορικής σειράς ταινών το «Λυκόφωτος», είχε έντεκα υποψηφιότητες σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες και κέρδισε τις επτά αποσπώντας τα Χρυσά Βατόμουρα Χειρότερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Γυναικείου Ρόλου για την Κρίστεν Στίουαρτ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τέιλορ Λότνερ, Χειρότερου Ζευγαριού για την Μακένζι Φόι και τον Τέιλορ Λότνερ, Χειρότερου Σίκουελ καθώς και Χειρότερου Συνολικού Καστ.

Ο μοναδικός που « γλύτωσε» το Χρυσό Βατόμουρο ήταν ο Ρόμπερτ Πάτινσον, αφού στην κατηγορία του α' ανδρικού ρόλου Χειρότερου ηθοποιύ υπήρχε ο Άνταμ Σάντλερ, με πλούσια συλλογή Βατόμουρων, ο οποίος κέρδισε για την ταινία «That's my Boy».

Σε ακόμα μια κατηγορία με υποψηφιότητα της «Χαραυγής» αυτήν του β' γυναικείου ρόλου για την Άσλεϊ Γκριν, τελικά επικράτησε η τραγική εμφάνιση της Ριάνα στο «Battleship» γλιτώνοντας το φινάλε του «Λυκόφωτος» από ακόμα ένα βραβείο ντροπής.

Στην τελετή των φετινών Χρυσών Βατόμουρων αίσθηση προκάλεσε το ότι δεν εμφανίστηκε κανείς από τους συντελεστές που κέρδισαν διάκριση για να παραλάβει το βραβείο του. Εξαίρεση εξακολουθεί να αποτελεί η Σάντρα Μπούλοκ που εμφανίστηκε το 2010 για να παραλάβει το «αντιβραβείο» της, μία ημέρα προτού της απονεμηθεί το Όσκαρ, όπως επίσης και η Χάλι Μπέρι, η οποία το 2005 απέδειξε ότι διαθέτει αρκετό χιούμορ και αυτοσαρκασμό παραλαμβάνοντας το Χρυσό Βατόμουρο που κέρδισε.

Αναλυτικά:

Χειρότερη Ταινία
«The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»

Χειρότερος Σκηνοθέτης
Μπιλ Κόντον («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)

Χειρότερη Ηθοποιός
Κρίστεν Στίουαρτ («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)

Χειρότερος Ηθοποιός
Άνταμ Σάντλερ («That's My Boy»)

Χειρότερος Β' Γυναικείος Ρόλος
Ριάνα («Battleship»)

Χειρότερος Β' Ανδρικός Ρόλος
Τέιλορ Λότνερ («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)

Χειρότερο Συνολικό Καστ
«The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»

Χειρότερο Σενάριο
«That's My Boy»

Χειρότερο Ριμέικ ή Σίκουελ
«The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»

Χειρότερο Ζευγάρι
Μακένζι Φόι και Τέιλορ Λότνερ («The Twilight Saga: Breaking Dawn Part II»)

Keywords
Τυχαία Θέματα