21ο Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

Το ανθρώπινο σώμα. Μόνο του αλλά και σε σχέση με ένα άλλο σώμα. Ένα σύστημα που συμπλέει ,αλλάζει, διαπλάθεται αλλά μένει πάντα ενωμένο. Αυτό ήταν η παρασταση Idiot-Syncrasy που παρουσίασε η ομάδα Igor και Moreno στο πλαίσιο του 21 φεστιβαλ χορού Καλαμάτας. Η ομάδα, που αποτελείται από δύο χορευτές σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, κατάφερε και δημιούργησε ένα μικρό σύστημα με συνεχή κίνηση που έπαιξε με την βαρύτητα, την ταχύτητα, το φως,
τους ήχους και μας κέρασε ακόμα και τσίπουρο. Εμπνευσμένοι από την πολυφωνική μουσική της Χώρας των Βάσκων και τους παραδοσιακούς χορούς της Σαρδηνίας το Idiot-Syncrasy, είναι ένα έξυπνο ανδρικό ντουέτο με θέμα την αφοσίωση και την επιμονή, ανοιχτό στην ερμηνεία του κάθε θεατή. Το κοινό της Καλαμάτας εκπαιδευμένο – το φεστιβάλ διανύει ήδη τον 20ο χρόνο- συμμετείχε μοναδικά στην διαδραστική αυτή παρασταση που παλινδρόμησε ανάμεσα στο δραματικό και στο κωμικό χωρίς να κουράσει. Οι δυο χορευτές εκτέλεσαν με άρτια τεχνική την απαιτητική χορογραφία. Και καταχειροκροτήθηκαν.

Στοιχεία της Παράστασης
Οι Igor Urzelai και Moreno Solinas γνωρίστηκαν το 2006 και από τότε δεν έπαψαν να συνεργάζονται. Σπούδασαν στο London Contemporary Dance School στο The Place και άρχισαν να χορογραφούν στο πλαίσιο της κολεκτίβας BLOOM! και αργότερα της ομάδας τους Igor and Moreno. Στο κέντρο του ενδιαφέροντός τους παραμένει το ανθρώπινο σώμα και η κίνηση ως φορέας αλλαγών, η θεατρική πράξη ως μέσο κάθαρσης και η ανθρώπινη φύση με όλα αυτά που την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Το 2015 η χορογραφία τους Idiot-Syncracy επελέγη από το δίκτυο Aerowaves και παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του δικτύου Spring Forward.
Χορογραφία/Ερμηνεία: Igor Urzelai και Moreno Solinas
Καλλιτεχνική συνεργασία: Simon Ellis
Φωτισμοί: Seth Rook Williams
Ήχος: Alberto Ruiz Soler
Σκηνικά-Kοστούμια: Kasper Hansen
Φωνητική διδασκαλία: Melanie Pappenheim
Εκτέλεση κοστουμιών: Sophie Bellin Hansen
Βοηθός παραγωγής: Sarah Maguire
Μουσική: Φωνητική ερμηνεία αποσπασμάτων από τα έργα: «Procurade’e moderare» (Francesco Ignazio Mannu) «When I’m Sixty-Four» (The Beatles) «Quanto t’ho amato» (Roberto Benigni) «Al Alba» (Luis Eduardo Aute) «Zure Begiek» (Mikel Laboa)

Παραγωγή: Igor & Moreno
Keywords
Τυχαία Θέματα