Στο Ισραήλ ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος με τον με τον Ισραηλινό ομόλογο του Moshe Ya' Alon και με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Στην ατζέντα των συζητήσεων ήταν και θέματα συνεργασιών στην αμυντική βιομηχανία και σε ότι αφορά τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνολογίας όχι μόνο στον τομέα "Goverment to Goverment" αλλά και "Business to Business". Συζητήθηκαν επίσης και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως θέματα ασφάλειας περιοχής Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Ειδικότερα συζητήθηκαν και οι απειλές που δέχεται , σε στρατιωτικό επίπεδο, το Ισραήλ, είτε από τρομοκρατικές οργανώσεις ,είτε από διάφορα Κράτη μεταξύ αυτών και το Ιράν.


Υπεγράφη συμφωνία από τους δυο υπουργούς για το καθεστώς που διέπει την διαμονή στις δυο χώρες κατά τη διάρκεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών. Επίσης , ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, που συνοδεύει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην επίσκεψη του, υπέγραψε συμφωνία με τον Ισραηλινό ομόλογο του για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δυο χωρών. Οι Υπουργοί Άμυνας των δύο κρατών, συμφώνησαν ότι, η αναβαθμισμένη στρατιωτική και αμυντικό-βιομηχανική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, θα συμβάλει στη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και τα Μέσης Ανατολής.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα