«Εκλογές ως ενίσχυση των επιχειρημάτων»

«Θα πρέπει να δούμε το ενδεχόμενο των εκλογών όχι ως κυβερνητικό τακτικισμό αλλά ως ενίσχυση των επιχειρημάτων της κυβέρνησης» δήλωσε στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Αλέξης Μητρόπουλος. «Αυτό που αναζητείται δεν είναι τόσο μέσω εκλογών να ισχυροποιηθεί η κυβέρνηση, όσο μέσα από ευρύτερες πολιτικές συνεννοήσεις και κοινωνικές συνευρέσεις -όχι απαραίτητα συμμετοχή
των άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση-, να αναδειχθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα, ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, για να ανατρέψει πολλά από αυτά τα οποία, δυστυχώς, μας έσυραν οι δανειστές. Υπάρχει και το ενδεχόμενο των εκλογών, αλλά όχι ως κυβερνητικός τακτικισμός, αλλά ως ένα από τα όπλα που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη διαπραγματευτική ισχύ της κυβέρνησης».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε και για την Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Μόνο το γεγονός της διαφοροποίησης της κ. Κωνσταντοπούλου στην προχτεσινή ψηφοφορία δεν συνιστά λόγο ούτε για τη συκοφάντησή της, ούτε για παραίτησή της, ούτε για ενεργοποίηση διαιδκασίας μομφής. Κινήσεις της, πρωτοβουλίες της, έχουν σεναχωρήσει, προβληματίσει -και δικαιολογημένα-, αλλά επειδή ήταν η πιο κορυφαία επιλογή του πρωθυπουργού, που εκτίμησε τα προσόντα της, το ότι πρώτευσε την περιφέρειά της, το ότι υπήρξε και θυγατέρα του προκατόχου του, όλα αυτά ενδεχομένως να συνετέλεσαν και να υπήρξαν κριτήρια επιλογής της. Υπό αυτή την έννοια, μόνο με πολιτικά κριτήρια και πολιτική συνεννόηση θα γίνει όποια διευθέτηση του ζητήματος. Αν υπάρχει ζήτημα Κωνσταντοπούλου για την κυβέρνηση. Ενδεχομένως να προεδρεύσω, διότι η πρόεδρος θέλει να εκφράζει τις θέσεις της και μάλιστα μαχητικά στις ψηφοφορίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα