Ξάνθη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών – Κανένας κίνδυνος στην περιοχή

15:26 1/5/2018 - Πηγή: Protagon

Μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει από τη μία το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, η φωτιά κατέστρεφε το κεντρικό κτίριο κατασκευής μπαταριών υποβρυχίων και formation και έκαιγε ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά. Ετσι, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς δύο τμήματα καθώς και το συγκρότημα γραφείων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιχειρούσαν 11 οχήματα

με 39 πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη #πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Όλβιο Ξάνθης. Επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) May 1, 2018

Σύμφωνα με το xanthi2,gr, το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονταν στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή. Ο ουρανός στην περιοχή είχε μαυρίσει από τους καπνούς που ήταν ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Ενας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και του μολύβδου καθώς και της διεύθυνσης του ανέμου από το νότο προς βορρά, η Αστυνομία αποφάσισε να συμβουλέψει στους κατοίκους να απομακρυνθούν προληπτικά από τους οικισμούς που βρίσκονται στην πορεία του καπνού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους οικισμούς Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και τον χώρο αναψυχής του Νέστου.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη. Οι υπεύθυνοι του βρίσκονταν επί τόπου, όπως επίσης, η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι τοπικοί βουλευτές καθώς και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που παρακολουθούσαν περίλυποι να καταστρέφεται το πιο κομβικό τμήμα του εργοστασίου.

Στις 17:30 της ίδια ημέρας είχε αποφασιστεί έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της μόλυνσης. Στο σημείο του εργοστασίου και της γύρω περιοχής αναμενόταν να γίνει σχετική μέτρηση για τα επίπεδα μολύβδου τις επόμενες ώρες.

Πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

Η ανακοίνωση της εταιρείας «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ABEE»

«Σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν από τη 1:00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

Η εταιρία Sunlight είναι μια από τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής, από τις σημαντικότερες στον κλάδο της στον πλανήτη και απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους. Ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για διάφορες χρήσεις και, κυρίως, για την αμυντική βιομηχανία.

The post Ξάνθη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο μπαταριών – Κανένας κίνδυνος στην περιοχή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα