Φόβος και τρόμος για τουρίστες και ντόπιους οι συμμορίες που δρουν γύρω από την Ακρόπολη

14:21 1/5/2018 - Πηγή: Protagon

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τη Δευτέρα τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι λήστευαν, με την απειλή μαχαιριών, διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Αρχικά, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 18 ετών και αργότερα ένας 18χρονος Ρώσος.

Ειδικότερα, οι δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν στον Λόφο του Φιλοπάππου, έπειτα από αναζητήσεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι δράστες λίγο νωρίτερα είχαν πλησιάσει δύο Ισπανούς και με την απειλή μαχαιριών τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης

Ασφάλειας Αθηνών, οι δύο Πακιστανοί, που δρούσαν συστηματικά, πάντα με την απειλή μαχαιριού και με ιδιαίτερη σκληρότητα, έχουν διαπράξει άλλες τρείς ληστείες στον Λόφο του Φιλοπάππου. Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου 2018, λήστεψαν δύο ζευγάρια, ένα Ελλήνων και ένα Πολωνών, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τα κινητά τους τηλέφωνα. Τρεις ημέρες αργότερα, λήστεψαν ζευγάρι από τη Λευκορωσία, παίρνοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή.

Οσον αφορά τον 18χρονο Ρώσο, συνελήφθη στην περιοχή της Ακρόπολης, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, επειδή λήστεψε, με την απειλή μαχαιριού, δύο Αφγανούς και τους αφαίρεσε μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Ιερό Βράχο. Όπως υπενθυμίζουν οι βρετανικοί Times, πριν από λίγες ημέρες ένας 21χρονος ισπανός νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο δεξί χέρι του, στην προσπάθειά του να αντισταθεί στην επίθεση που δέχτηκε από πέντε άτομα, τα οποία πιστεύεται ότι είναι πακιστανικής καταγωγής.

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε πρόσφατα μια συμμορία Αλγερινών, ηλικίας 16-21 ετών, οι οποίοι ακινητοποιούσαν, κρατώντας μαχαίρια, Αθηναίους και τουρίστες και τους έκλεβαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και κάμερες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, μία άλλη συμμορία, δέκα ατόμων, επιτέθηκε εναντίον μίας παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών και αφού τους λήστεψαν, μαχαίρωσαν έναν 19χρονο που προσπάθησε να αντισταθεί, με αποτέλεσμα ο ίδιος να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Λίγες ώρες από αυτό το συμβάν, ένα ζευγάρι δέχτηκε επίθεση στη Ρωμαϊκή αγορά, στο Μοναστηράκι. Ειδικότερα, δύο δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση των θυμάτων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ληστές που υπό την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα. Όταν ο 23χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, του επιτέθηκαν με μανία και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, κλέβοντας τελικά τα χρήματα τόσο του ίδιου, όσο και της 19χρονης συντρόφου του.

Επειτα από όλα αυτά, 200 επιπλέον αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν παρόμοιες επιθέσεις και ενώ, ταυτόχρονα, ξεκινά η περίοδος της τουριστικής αιχμής.

Σύμφωνα πάντα με τους Times, οι ντόπιοι παραπονούνται ότι υπάρχουν πολύ λίγοι αστυνομικοί στα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 60.000 μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στην Ελλάδα, έπειτα από περίπου 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους που εισήλθαν στη χώρα μας μέσω Τουρκίας από το 2015, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εισροής αιτούντων άσυλο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενώ οι είσοδοι προσφύγων αυξάνονται εσχάτως στα βορειοανατολικά σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, οι ελληνικές αρχές έχουν αποστείλει 185 αστυνομικούς στην περιοχή για να ενισχύσουν τις περιπολίες που ξεκίνησαν την Πρωτομαγιά.

The post Φόβος και τρόμος για τουρίστες και ντόπιους οι συμμορίες που δρουν γύρω από την Ακρόπολη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα