«Βράζει» η Αγγλία για τα επεισόδια

Οι βρετανικές αρχές κρατούν μακριά από τη δημοσιότητα τις διαβουλεύσεις για την κατάργηση της βίζας προς τούρκους πολίτες, υποστηρίζουν οι κυριακάτικοι Times του Λονδίνου με ένα δημοσίευμα που έρχεται σαφώς να ενισχύσει την καμπάνια υπέρ του Brexit.

«Σχέδιο για να ανοίξουν οι πόρτες σε ένα εκατομμύριο Τούρκους μετά το δημοψήφισμα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, απόρρητα βρετανικά έγγραφα αναφέρουν ότι μετά το δημοψήφισμα

της 23ης Ιουνίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης Τουρκίας που θα επιτρέπει στους Τούρκους να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στη Ζώνη Σέγκεν. Αυτό, όμως, κατά το δημοσίευμα, θα δώσει πρόσβαση στη Βρετανία σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Τούρκους.

To κλίμα υπέρ του Brexit αναμένεται να ενισχυθεί, όπως εκτιμούν αναλυτές, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Γαλλία μεταξύ βρετανών και ρώσων φιλάθλων. Αρκετοί Βρετανοί νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ενώ υπάρχει δυσαρέσκεια και για τη στάση της γαλλικής αστυνομίας που, κατά τις βρετανικές αρχές, έκανε υπερβολική χρήση χημικών. Στις βρετανικές εφημερίδες σήμερα δημοσιεύονται πλήθος εικόνων και καταγγελιών για τα επεισόδια στη Γαλλία. Υπάρχει βέβαια και η απογοήτευση για το αποτέλεσμα του αγώνα με την ομάδα της Αγγλίας να ισοφαρίζεται από τη Ρωσία λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Στο νησί, πάντως, χαμογελούν οι Ουαλοί που νίκησαν τη Σλοβακία.

Επεισόδια στις κερκίδες του αγώνα Αγγλίας-Ρωσία στη Μασσαλία (Reuters)

«Οσοι κάνουν καμπάνια υπέρ του Brexit θέλουν να γυρίσουν τη Βρετανία πίσω» επανέλαβε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Κάμερον που επιβεβαίωσε ότι οι δύο απόψεις βρίσκονται πολύ κοντά και πώς οι διαφορές είναι αυτή τη στιγμή οριακές. «Το Brexit θα δημιουργήσει μία τεράστια μαύρη τρύπα στην οικονομία. Θα μας υποχρεώσει σε περικοπές 40 δισ. λιρών και οι πρώτοι που θα πληγούν θα είναι οι συνταξιούχοι» είπε χαρακτηριστικά.

The post «Βράζει» η Αγγλία για τα επεισόδια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα