Βόρεια Κορέα: «Πάνω από 200 νεκροί» σε δυστύχημα στο σημείο των πυρηνικών δοκιμών

Η κατάρρευση μιας σήραγγας στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας μετά τη δοκιμή βόμβας τον Σεπτέμβριο είναι πιθανόν να προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 200 ανθρώπων, ανέφερε το ιαπωνικό κανάλι Asahi TV.

Περίπου 100 εργάτες στο βουνό Πουντζίε-ρι παγιδεύτηκαν μετά την μερική κατάρρευσή της σήραγγας, η οποία σημειώθηκε περίπου στις 10 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε η ίδια πηγή.

Μια δεύτερη κατάρρευση, που συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει ακόμη περισσότερα θύματα, με τον απολογισμό να ξεπερνάει τους 200

νεκρούς.

Το δίκτυο επικαλείται ανώνυμες πηγές με γνώση της κατάστασης, ενώ το Reuters αναμετέδωσε την πληροφορία χωρίς να είναι σε θέση να την επιβεβαιώσει.

Προ ημερών επιστήμονες προειδοποιούσαν ότι η περιοχή όπου έγιναν οι δοκιμές είχε καταπονηθεί από τις αλλεπάλληλες πυρηνικές εκρήξεις – και ειδικά από την τελευταία που ήταν η ισχυρότερη και πιθανόν οφειλόταν σε βόμβα υδρογόνου.

Η έκτη και μεγαλύτερη έκρηξη της 3ης Σεπτεμβρίου έχει αποσταθεροποιήσει την περιοχή και το Πουντζίε-ρι δεν θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμη να χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό.

Η δοκιμή προκάλεσε σεισμική δόνηση έξι βαθμών Ρίχτερ, ενώ μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, ένας σεισμός 4,6 βαθμών ήταν μια πρώτη ένδειξη ότι το όρος Μαντάπ ήταν ασταθές. Λίγες ημέρες αργότερα καταγράφηκαν και άλλοι μικροί σεισμοί στην περιοχή.

Post-nuclear test tremors at Mt. Mantap are not unexpected, given the yield of #DPRK's last nuke test. But that doesn't mean the Punggye-ri Nuclear Test Site will be abandoned. https://t.co/rNsIVD6vfN

— 38 North (@38NorthNK) October 17, 2017

Επιστήμονες διευκρίνιζαν ότι οι δορυφορικές φωτογραφίες (γιατί προφανώς δεν μπορούν να επισκεφτούν το σημείο) δείχνουν ότι η περιοχή πάσχει από το «σύνδρομο του κουρασμένου βουνού». Φαίνονται σημεία με κατολισθήσεις και χαλαρά εδάφη που δείχνουν ότι στο εσωτερικό του Μαντάπ ήταν πιθανή η κατάρρευση στοών και υπόγειων κοιλωμάτων.

Σε περίπτωση όμως που συνεχιστούν τα φαινόμενα, γίνεται πλέον πιθανή η διαρροή ραδιενέργειας.

The post Βόρεια Κορέα: «Πάνω από 200 νεκροί» σε δυστύχημα στο σημείο των πυρηνικών δοκιμών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα