Βόμβες Καμμένου: «Φεύγω από την κυβέρνηση» όταν έρθει το Σκοπιανό στη Βουλή

14:19 8/8/2018 - Πηγή: Protagon

Σε δύο ηχηρές τοποθετήσεις –είναι και αυτός ένας τρόπος να αλλάξει η ατζέντα από τις πυρκαγιές και να ξεχαστούν οι προσβολές του προς τους πυρόπληκτους– προχώρησε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Η μία αφορά τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται για πέμπτο μήνα στην Τουρκία.

Η άλλη στο τι θα κάνουν οι Ανεξ. Ελληνες αν και όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στη Βουλή (υπό το πρίσμα ότι οι δημοσκοπήσεις

στην ΠΓΔΜ δίνουν προβάδισμα του «ναι» στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου).

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές στην Αδριανούπολη ήταν «προγραμματισμένη και προσχεδιασμένη» ενέργεια, με εντολή μάλιστα του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κράτηση τους είναι αντίθετη σε κάθε Αρχή διεθνούς Δικαίου. Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο», είπε σε συνέντευξή του στον Real Fm για να συμπληρώσει:

«Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν πράξη την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή με τους Οκτώ.

» Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια, σε μία περιοχή δύσκολη, να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο».

Το ερώτημα είναι βέβαια ότι αν όντως ήταν ενέργεια προσχεδιασμένη από την Τουρκία, τι έκανε το ελληνικό υπουργείο Αμυνας για να προστατεύσει τους δύο στρατιωτικούς. Τι πληροφόρηση (δεν) είχε το Πεντάγωνο και γιατί τους άφησε να συνεχίσουν τις παρακινδυνευμένες περιπολίες στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Κατά τα άλλα ο υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν έλθει στην ελληνική Βουλή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Εμείς το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, δεν μπορώ να συναινέσω σε οποιαδήποτε λύση που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός.

» Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Θα πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι δέσμευση μου. Εάν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή εγώ θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Το έχω πει και στον Πρωθυπουργό, το έχω πει και δημόσια, το έχω πει και στη Βουλή».

The post Βόμβες Καμμένου: «Φεύγω από την κυβέρνηση» όταν έρθει το Σκοπιανό στη Βουλή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα