Βιαστικό «όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου για το συκοφαντικό tweet κατά του Θεοδωράκη

Ενα πράγμα κατέστη σαφές σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή: αν είσαι υπουργός και λέγεσαι Πάνος Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς όποιον θες από τα social media καθώς είσαι υπεράνω νόμου διότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε καλύπτει ως υπουργό (επικαλούμενη το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος).

Αυτό είναι το κωμικοτραγικό συμπέρασμα από τον

τρόπο που ενήργησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής την Τρίτη, με αντικείμενο την άρση ασυλίας του κ. Καμμένου για ένα συκοφαντικό tweet σε βάρος του Σταύρου Θεοδωράκη στις 6 Νοεμβρίου 2017. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του υπουργού Αμυνας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το επίμαχο tweet ήταν το εξής.

Ο Θοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) November 6, 2017

Ο κ. Θεοδωράκης καλούσε τον κ. Καμμένο «να αποδείξει στους έλληνες δικαστές ποιοι είναι οι εργολάβοι και οι εκδότες που τάχα με χρηματοδοτούν και άκουσον-άκουσον, ίδρυσαν μαζί μου το Ποτάμι».

«Θα χρειαστεί να προσκομίσει στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα. Αλλιώς θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης», αναφέρε, μεταξύ άλλων, στη σχετική δήλωσή του.

Με ψήφους, ωστόσο, 7 υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών» η Επιτροπή δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και την απέρριψε. Με την έναρξη της συνεδρίασης η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε πως o κ. Καμμένος έκανε την επίμαχη ανάρτηση κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων! Κατά συνέπεια δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας, καθώς προστατεύεται από την υπουργική του ιδιότητα και το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών!

Η στάση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των βουλευτών του Ποταμιού, όσο και εκείνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της ΝΔ, που απαίτησαν να προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Καμμένος και να δηλώσει αν όντως το επίμαχο tweet έγινε κατά την… άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων. Φυσικά ο κ. Καμμένος είναι άφαντος.

Πολλοί είδαν στην σπουδή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κλείσουν βιαστικά το θέμα, μια απόπειρα να μη φτάσει η άρση της ασυλίας του κ. Καμμένου στην Ολομέλεια, όπου υπήρχε ο κίνδυνος να καταμετρηθούν διαρροές. Επικαλούμενη το άρθρο 86, η Επιτροπή Δεοντολογίας έστειλε το θέμα στις πολύπλοκες διαδικασίες σύστασης προανακριτικής, προφανώς τορπιλίζοντας την όποια δυνατότητα για απόδοση δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά:

«Σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μάθαμε ότι, αν είσαι Υπουργός και ειδικά ο κ. Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς ελεύθερα στα social media, γνωρίζοντας ότι θα έρθει μετά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σε καλύψει και ότι αυτό είναι στα πλαίσια των υπουργικών σου καθηκόντων. Έτσι όμως, η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια».

The post Βιαστικό «όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου για το συκοφαντικό tweet κατά του Θεοδωράκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα