Τούρκος βουλευτής απείλησε να υψώσει τουρκική σημαία στα 18 νησιά του Αιγαίου

Οταν οι τούρκοι πολιτικοί της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε 18 νησιά του Αιγαίου προκαλούν νευρικότητα. Οταν περιγράφουν ότι θα μεταβούν στα νησιά, θα υψώσουν τουρκική σημαία και θα στείλουν πακέτο την ελληνική;

Ενας βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) επανέφερε το ζήτημα και περιέγραψε αυτήν την πολύ παραστατική και προκλητική εικόνα μιλώντας στο ίδιο το κοινοβούλιο, δηλαδή με σκοπό να προκαλέσει τον πρόεδρο της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και να ερεθίσει ακόμη περισσότερο τις εθνικιστικές του κορώνες.

«Θα

πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο βουλευτής Τανζού Οζτζάν. Ο Οζτζάν ζήτησε επίσης να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο.

«Εδώ υπάρχουν 18 νησιά και 2 βραχονησίδες. Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός ξέρουν όλη την ώρα να πετάνε εθνικιστικές εκφράσεις, αλλά για να διώξουν την ελληνική σημαία από χωρικά μας ύδατα, που αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο, κλείνουν τα μάτια. Να δώσουν ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα, λέγοντας «βγάλε τη σημαία σου, αδελφέ, εδώ είναι δικό μου έδαφος», δεν το κάνουν», είπε.

Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή φαίνεται να είναι και η γραμμή του κόμματος. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε δηλώσει ότι «τα 18 νησιά που είναι τουρκικά». Θέτοντας ερώτημα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ρώτησε: «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

Ακριβώς την επόμενη ημέρα, ήρθε μία απάντηση από κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική της χώρας μας ως προς τις βραχονησίδες των Ιμίων. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του AKP δεν υπήρξε καμία αλλαγή ως προς το νομικό και de facto καθεστώς στο Αιγαίο», δήλωσε ο Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Με άλλα λόγια, οι επικίνδυνες δηλώσεις που προέρχονται από την Τουρκία είναι και ένα εσωτερικό πολιτικό ζήτημα. Στο οποίο ο έλληνας υπουργός Πάνος Καμμένος απάντησε χαρακτηρίζοντας τον τούρκο πρόεδρο έναν «στυγνό δικτάτορα».

The post Τούρκος βουλευτής απείλησε να υψώσει τουρκική σημαία στα 18 νησιά του Αιγαίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα