Το Βερολίνο μίλησε: Πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος η απόφαση για το χρέος

18:11 4/6/2018 - Πηγή: Protagon

Η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί εγκαίρως, πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ζανέτ Σβάμπέργκερ, κληθείσα να σχολιάσει την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία επί του ζήτηματος.

Αφού επεσήμανε ότι δεν υπάρχει νέα

θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα, η εκπρόσωπος του Ολαφ Σολτς αρκέστηκε να πει ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι θα εξακολουθήσουν να συζητούν», ούτως ώστε, εγκαίρως και πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, να ληφθεί μια απόφαση, «όταν θα είναι διαθέσιμες όλες οι εκθέσεις που είναι απαραίτητες για αυτό». Στη βάση αυτών, συμπλήρωσε, θα ληφθεί η απόφαση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, oι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος θα συνεχιστούν την Πέμπτη στο Παρίσι, όπου αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της ΕΕ θα εξετάσουν τα επόμενα βήματα .

Παράγοντες που συμμετείχαν στις συζητήσεις της G7 το Σαββατοκύριακο (στο περιθώριο της οποίας η Κριστίν Λαγκάρντ τα είπε με τους ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους), ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα είναι αδιευκρίνιστο, αν και το ΔΝΤ και η Γερμανία σημείωσαν κάποια πρόοδο για τη συρρίκνωση του χάσματος στις απόψεις τους για το πόση ελάφρυνση χρέους πρέπει να παράσχουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα όμως αδειάζει και η κλεψύδρα για το ΔΝΤ προκειμένου να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα εν όψει της λήξης του προγράμματος τον Αύγουστο. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι εξετάζονται ενεργά και άλλες επιλογές για το πώς το Ταμείο θα μπορούσε να εμπλακεί στις αποφάσεις για την βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, γράφουν οι FT.

The post Το Βερολίνο μίλησε: Πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος η απόφαση για το χρέος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα