Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Μουλόπουλο

20:08 9/3/2018 - Πηγή: Protagon

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κηδεύτηκε την Παρασκευή στο νεκροταφείο Χαλανδρίου ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς (πίσω, με τα γυαλιά) μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης που έδωσαν το παρών στην κηδεία (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής

Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών παρατάξεων, συνάδελφοι του Βασίλη Μουλόπουλου και πλήθος πολιτών.

Ο Νίκος Φίλης, που υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Βασίλη Μουλόπουλου, μίλησε «για τον πνευματικό άνθρωπο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αρχές και αξίες και πίστευε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή», αλλά και για το στέλεχος της Αριστεράς που «κράτησε τα πιστεύω του, όσο ψηλά και αν έφτασε».

Στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ, ο ΕΔΟΕΑΠ, η εφημερίδα Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με τον ΑνΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη (Α) (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Ο Βασίλης Μουλόπουλος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών είχε σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στην Ιταλία ήρθε σε επαφή με τα κινήματα της Αριστεράς και, μάλιστα, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της ακροαριστερής οργάνωσης Lotta Continua.


Οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών Κώστας Γαβρόγλου και Πάνος Σκουρλέτης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και είναι χαρακτηριστικό ότι επέστρεψε στην Ελλάδα μόλις το 1981.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε εμπλακεί στην επιχείρηση «διάσωσης» του ΔΟΛ από την κυβέρνηση στις αρχές του 2017. Ωστόσο, αυτή η εμπλοκή του είχε θεωρηθεί ως απροκάλυπτη επιχείρηση ελέγχου των μέσων ενημέρωσης του ιστορικού συγκροτήματος από τον σκληρό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ως τέτοια απέτυχε.

The post Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Μουλόπουλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα