ΚΝΕ κατά Σαμαρά για το «πρώην ΚΝίτης» στον Τσίπρα

17:50 9/3/2018 - Πηγή: Protagon

Ο απαξιωτικός τόνος του Αντώνη Σαμαρά στον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα ως «πρώην ΚΝίτη» στο καταγγελτικό του άρθρο στους Financial Times για τον έλληνα Πρωθυπουργό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή

της η ΚΝΕ, αφού σημειώνει ειρωνικά για τη συγκεκριμένη αναφορά ότι έχει χαρακτήρα «διαπιστευτηρίων» του πρώην πρωθυπουργού προς τους «ευρωατλαντικούς του εταίρους», εφιστά την προσοχή του κ. Σαμαρά στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν απολαμβάνει πια της εν λόγω ιδιότητος, δεδομένου -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- ότι έχει γίνει «ο καλύτερος μαθητής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ επιτίθενται στον Αντώνη Σαμαρά για τη σκοπιμότητα του χαρακτηρισμού που χρησιμοποιεί στο άρθρο του στους FT και τον καλούν τέλος να μην προσδίδει στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηριστικά που δεν έχει, καθώς «αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ιδιότητα του ‘πρώην’, αλλά του ‘νυν’»

«Πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση που αφορά την εταιρεία Novartis, από ένα παγκόσμιο σκάνδαλο υγείας σε μια ευκαιρία για πολιτική λασπολογία» έγραφε στο άρθρο του ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη Νεολαία του ΚΚΕ:

Ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να γίνει αρεστός στους «ευρωατλαντικούς» εταίρους φτάνει σε σημείο να αποδίδει ως βασικό χαρακτηριστικό του Τσίπρα την ιδιότητά του «πρώην ΚΝίτη». Αυτό είναι φυσιολογικό αφού, όπως φαίνεται, η επίθεση στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ είναι αναγκαίο συνοδευτικό με τα διαπιστευτήρια σ’ όλους αυτούς. Επί του συγκεκριμένου, ωστόσο, «ρίχνει στο γάμο του καραγκιόζη», αφού αναφέρεται στον Τσίπρα, που έχει αναδειχθεί στον πιο καλό μαθητή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα της ΝΔ. Με αυτόν τον τρόπο προσδίδει στον Τσίπρα χαρακτηριστικά που δεν έχει, καθώς αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ιδιότητα του «πρώην», αλλά του «νυν».

The post ΚΝΕ κατά Σαμαρά για το «πρώην ΚΝίτης» στον Τσίπρα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα