Το «πιστό σκυλί» της American Airlines

Άζριελ Μπλάκμαν το όνομα του. Έχει κλείσει τα 91. Οδεύει ολοταχώς δηλαδή προς το να χαρακτηριστεί αυτοδικαίως αιωνόβιος. Είναι ο γηραιότερος εργαζόμενος της American Airlines.

Πρωτόπιασε κατσαβίδι στα δεκαέξι του. Μην αφήνοντάς το από τότε…

Δουλεύει πέντε ημέρες την εβδομάδα στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών. Κάθε ημέρα που περνά σφραγίζει ένα νέο ρεκόρ και πιο συγκεκριμένα αυτό του μακροβιότερου μηχανικού σε μία αεροπορική εταιρεία. Και τι δεν έχει περάσει αυτός ο άνθρωπος-ζωντανή ιστορία! Ξεκίνησε με το

να φροντίζει αεροπλάνα με προπέλες, ζούσε την εποχή όπου η ναζιστική Γερμανία παρεμπόδιζε τις εμπορικές πτήσεις στη Δυτική Ευρώπη και έφθασε μέχρι τη σημερινή εποχή όπου τα πρώτα αεροπλάνα χωρίς πιλότους κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι αμερικανικές αερογραμμές σε μία λιτή μα ιδιαίτερης σημασίας τελετή τίμησαν τον πιστό Μπλάκμαν για τα 75 χρόνια συνεχούς προσφοράς υπογραμμίζοντας το αδιάκοπο της πορείας του σε έναν κόσμο ασυνεχειών, σε έναν κόσμο ταραχών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του αποδόθηκε τιμητική πλακέτα των βραβείων Γκίνες.

Ένας λόγος για τον οποίον ο ίδιος παρέμεινε «πιστό σκυλί» όχι μόνο στην εταιρεία της καρδιάς του αλλά και στο επάγγελμα του μηχανικού αεροσκαφών είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν εξέλαβε αυτό που κάνει ως δουλειά.

Δεν του επιτρέπεται όμως πια να ανεβαίνει σκάλες ή να κάνει εξαιρετικά δύσκολες εργασίες. Το αφεντικό του όμως, Ρόμπερτ Νίντχαμ, δηλώνει ευχαριστημένος με την απόδοσή του, υπερθεματίζοντας την εργασιακή του ηθική.

The post Το «πιστό σκυλί» της American Airlines appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα