Αμεση διάψευση ΔΝΤ στις δηλώσεις Σαπέν για «δέσμευση και της αντιπολίτευσης»

Με μια δήλωση-βόμβα, μετά την ολοκλήρωση του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ ζητά να δεσμευτεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, που αφορά την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Ωστόσο

λίγα λεπτά αργότερα, το ΔΝΤ έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις του γάλλου υπουργού, καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ταμείου «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την ελληνική αντιπολίτευση».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Σαπέν φάνηκε να παίρνει αποστάσεις από το αίτημα του ΔΝΤ σχολιάζοντας «φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς, τους Γάλλους, να ζητήσουμε για ένα θέμα τη δέσμευση της αντιπολίτευσης». Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να δει να παίρνει τη θέση της».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «εμμονές» του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι ακολουθεί την ίδια τακτική παντού, ενώ απέδωσε στο Ταμείο «εμμονές και στο συνταξιοδοτικό σύστημα».

Τέλος, προειδοποίησε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως το ΔΝΤ, καθώς η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για όλους, πρωτίστως για την ελληνική οικονομία αλλά και για τους εταίρους, οι οποίοι θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοιου τύπου δήλωση από γάλλο πολιτικό, καθώς o Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogeroup τη Δευτέρα, άφησε αιχμές για πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι, όταν θα υπάρξουν εκλογές στη χώρα μας, θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση.

The post Αμεση διάψευση ΔΝΤ στις δηλώσεις Σαπέν για «δέσμευση και της αντιπολίτευσης» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα