Την επόμενη Πέμπτη η κατάθεση στο Κογκρέσο του πρώην διευθυντή του FBI

20:18 1/6/2017 - Πηγή: Protagon

Ο αμερικανός πρόεδρος απέλυσε -αιφνιδίως- στις 9 Μαΐου τον Τζέιμς Κόμεϊ προκαλώντας πολιτική θύελλα, καθώς ο πρώην διευθυντής διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στην έρευνα για την υπόθεση της ανάμιξης ή μη των Ρώσων στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές. Υπογραμμίζεται πως ο ίδιος ο Κόμεϊ έχει δηλώσει πως ο αμερικανός πρόεδρος -σε συνάντησή τους, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του- του είχε ζητήσει να «κλείσει» η συγκεκριμένη υπόθεση.
Τώρα, αναμένεται να επιβεβαιώσει,

κατά την επερχόμενη κατάθεσή του, ότι δέχθηκε πιέσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ ώστε να διακόψει την έρευνα σε βάρος του πρώην συμβούλου του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Φλιν, σε σχέση με τις διασυνδέσεις του με τη Ρωσία. Αυτά, τουλάχιστον, είχε αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο πηγή που φέρεται να έχει γνώση της υπόθεσης.

Ετσι, ο πρώην διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνας (FBI) θα καταθέσει ενώπιον των γερουσιαστών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας στις 8 Ιουνίου σχετικά με τη σημαντική αυτή υπόθεση. Θεωρείται δεδομένο ότι ένα από τα βασικά ζητήματα και ερωτήματα που θα τεθούν στον Κόμεϊ θα είναι και η φερόμενη σύμπραξη αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης και στελεχών του επιτελείου του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάθεση του Κόμεϊ θα είναι δημόσια και θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης (17:00 ώρα Ελλάδας).

The post Την επόμενη Πέμπτη η κατάθεση στο Κογκρέσο του πρώην διευθυντή του FBI appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα