Θρίλερ με το ντιμπέιτ μέχρι και την τελευταία στιγμή

Το γεγονός ότι η Κεντροαριστερά βαδίζει σε εκλογή αρχηγού χωρίς τελικά να διεξαχθεί ντιμπέιτ ανάμεσα στους δυο μονομάχους του δεύτερου γύρου, Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη, αποτελεί έκπληξη. Πόσο μάλλον όταν στον πρώτο γύρο πραγματοποιήθηκαν τρία ντιμπέιτ (ένα στο Action 24 ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους και δύο στην ΕΡΤ2 με τη συμμετοχή και των εννέα υποψηφίων).

Για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί, καλό είναι να γνωρίζουμε τα εξής, όπως προκύπτουν από το ρεπορτάζ:

Η κυρία Γεννηματά

και ο κ. Ανδρουλάκης έχουν αποδεχτεί κατ’ αρχάς ότι επιθυμούν τη διαξαγωγή ενός ντιμπέιτ. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στείλει και σχετική επιστολή προς την Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Η πρώτη συνεννόηση με την ΕΡΤ προέβλεπε ντιμπέιτ την Πέμπτη το βράδυ στις 10.00. Είχε μάλιστα προχωρήσει η συνεννόηση και είχε κλείσει η μετάδοσή του από την ΕΡΤ1. Ο σχεδιασμός άλλαξε όταν ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη το απόγευμα θα γινόταν στη Βουλή η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Τότε συμφωνήθηκε να μετατεθεί το ντιμπέιτ την Παρασκευή το βράδι στις 9.00, αυτή τη φορά στην ΕΡΤ2. Πριν όμως βγεί και επισήμως η σχετική ανακοίνωση, ήρθε η τραγωδία στη Δυτική Αττική, με τους νεκρούς και τους αγνοουμένους και την κήρυξη εθνικού πένθους.

Τότε ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε στην αναβολή των εκλογών. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με το επιχείρημα ότι την επόμενη Κυριακή (26 Νοεμβρίου) έχουν εκλογές οι δικηγορικοί σύλλογοι, τις μεθεπόμενες υπάρχουν άλλα κωλύματα και τελικώς – αν δινόταν αναβολή – οι εκλογές θα έφταναν να γίνουν στις 10 Δεκεμβρίου, άρα έναν ολόκληρο μήνα μετά τον πρώτο γύρο.

Με δεδομένο πλέον ότι οι εκλογές θα γίνονταν κανονικά, αλλά και με επίσης δεδομένη την από κοινού απόφαση Γεννηματά – Ανδρουλάκη να αναστείλουν τις προεκλογικές του δραστηριότητες μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, λόγω του τριήμερου πένθους, η μόνη μέρα που απέμενε για ντιμπέιτ ήταν το Σάββατο. Σίγουρα δεν ήταν η ιδανική μέρα για πολιτική τηλεμαχία, αλλά ήταν η μόνη που είχε απομείνει.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να γίνει η τηλεμαχία το βράδυ του Σαββάτου αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή.

Τι συνέβη όμως και δεν προγραμματίστηκε τελικά ντιμπέιτ για το Σάββατο; Εδώ υπάρχει μεγάλο μυστήριο, το οποίο ο μόνος που μπορεί να λύσει είναι ο Νίκος Αλιβιζάτος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon o κ. Αλιβιζάτος, σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ» που δημοσιεύεται το Σάββατο, απαντά για το ζήτημα. Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει το Σάββατο στις 12 στο free thinking zone θα αναφερθεί στο παρασκήνιο που αφορά στο ντιμπέιτ και θα επιμείνει να γίνει ακόμα και το βράδυ.

The post Θρίλερ με το ντιμπέιτ μέχρι και την τελευταία στιγμή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα