Πώς ο Χάρι Πότερ βοηθά τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Applied Social Psychology» τονίζει πως «η μαγεία του μικρού μάγου δεν κρύβεται στο ραβδάκι του, αλλά στην κληρονομιά του».

Μέσα από το άρθρο αποδεινύεται πως τα μικρά παιδιά που έχουν συναισθηματικό δέσιμο με τον Χάρι Πότερ είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν προκαταλήψεις κατά μειονοτικών ομάδων!

Η Ρόουλινγκ φρόντισε να βάλει πολλά στον Χάρι Πότερ της υπέρ της ανοχής στη διαφορετικότητα και των καλών κοινωνικών πρακτικών, δανειζόμενη πολλά από την παγκόσμια Ιστορία και τα διαχρονικά διδάγματά

της.

Μόνο που το κάνει με ήπιο και καθόλου διδακτικό τρόπο, γι’ αυτό και πετυχαίνει τελικά τον στόχο της. Οι Θανατοφάγοι, για παράδειγμα, αντλούν πολλά από τους ναζί και την Κου-Κλουξ-Κλαν, όπως την καθαρότητα του αίματος, και νικιούνται τελικά καθώς δεν είναι παρά δειλοί υποκριτές.

Πολλές τέτοιες αλληγορίες αναγνωρίζουν οι ψυχολόγοι στα πονήματα της Ρόουλινγκ κατά του ρατσιστικού μίσους και της ξενοφοβίας, κάνοντας τους αναγνώστες της σταδιακά καλύτερους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Χάρι Πότερ,pos, chari poter