Θεοδωράκης για Κατσίφα: Τα προβλήματα της μειονότητας στην Αλβανία δεν λύνονται με καλάσνικοφ

Μία ημέρα πριν από το κρίσιμο, τρίτο συνέδριο του Ποταμιού, ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε στο στούντιο του ΑΝΤ1 για να περιγράψει το στίγμα της διάσκεψης που ξεκινά το Σάββατο στον «Κεραμεικό».

Ομως πέρα από τις αναπόφευκτες γενικότητες –«τo Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές. Τις αποφάσεις για μετεκλογικές συνεργασίες θα τις πάρει το σαββατοκύριακο το συνέδριο», «το πιο εύκολο για ένα κόμμα είναι να λέει

αυτά που θέλει να ακούει ο κόσμος. Αυτό όμως, λέγεται λαϊκισμός και εμείς δεν λαϊκίζουμε»– και πέρα από κάποιες πιο ξεκάθαρες κουβέντες – «δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θα ψηφίσουμε ενδεχόμενη πρόταση μομφής»– ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη για το θέμα της δολοφονίας του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες στην Αλβανία.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού ζήτησε να υπάρξει μια πιο ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων και των υπαρκτών προβλημάτων της ελληνικής ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο και τόνισε ότι αυτά τα προβλήματα «δεν λύνονται με καλάσνικοφ από τη μια μεριά και πυροβόλα όπλα από την άλλη».

Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε να υιοθετεί την εκδοχή της ανταλλαγής πυρών για το αιματηρό συμβάν της περασμένης Κυριακής και άφησε υπονοούμενα για την ψυχολογική κατάσταση του Κατσίφα (και όλα αυτά ενώ υπάρχει η δήλωση του αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα που είχε χαρακτηρίσει τον Κατσίφα «τρελό» και «εξτρεμιστή»).

«Ο άνθρωπος αυτός είχε κάποια θέματα. Η σύλληψή του εδώ για εμπόριο ναρκωτικών. Οχι για χρήση, για εμπόριο…», τόνισε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1

Στην παρατήρηση του παρουσιαστή της εκπομπής Γιώργου Παπαδάκη ότι ο Κατσίφας είχε αθωωθεί από τις κατηγορίες για εμπόριο και ότι η Ελληνική Αστυνομία «βιάστηκε» να τον περιγράψει ως έναν αμφιλεγόμενο τύπο, μέσω διαρροών, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Πολλοί βιάστηκαν. Οπως βιάστηκαν αυτοί που συνέδεσαν τη δολοφονία με το θέμα της ελληνικής σημαίας, ενώ όλοι είδαμε ότι υπήρχαν αμέτρητες σημαίες.

» Ο τίτλος “έπεσε νεκρός επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία”, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης

The post Θεοδωράκης για Κατσίφα: Τα προβλήματα της μειονότητας στην Αλβανία δεν λύνονται με καλάσνικοφ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα