Θεοδωράκης: «Εχουν συμφωνηθεί όλα, απλώς δίνουν χρόνο στον Τσίπρα»

«Καθυστερήσεις και απουσία έργου» καταλόγισε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα. Σημείωσε ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με τους σημερινούς υπουργούς, «η απόστασή τους από την πραγματικότητα».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, σχολιάζοντας ότι το βιογραφικό του περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματική δραστηριότητα. «Δεν έχει δουλέψει ούτε μία ημέρα και από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος ως κομματικό υπάλληλο», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης,

σχολίασε ότι η εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη είναι ότι έχουν συμφωνηθεί τα πάντα με τους εταίρους και απλώς δίνεται χρόνος στον Αλέξη Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημα για το εσωτερικό της χώρας και το κόμμα του.

Εκτίμησε ότι η χώρα θα μπορέσει να απαλλαγεί από τα Μνημόνια όταν υπάρξει μια κυβέρνηση ικανών ανθρώπων «που θα συγκρουστούν με τις νεοελληνικές παθογένειες και με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επενδύσεων, ώστε να μη γίνονται όλα με ρυθμούς χελώνας».

Σχολιάζοντας την πώληση μεριδίου της ΔΕΗ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι «πρέπει να προσελκύσουμε διεθνούς εμβέλειας επενδυτές για να αγοράσουν κάποιες από τις μονάδες», τονίζοντας ως άμεση προτεραιότητα οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης το φθηνό ρεύμα για τους πολίτες.

Ως προς το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης, είπε ότι το Ποτάμι «δεν είναι κίνημα διαμαρτυρίας αλλά ένα κόμμα που ήρθε να αλλάξει τα πράγματα», επομένως υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες που πρέπει να συμφωνηθούν για να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται στην «Ωρα Αποφάσεων», ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Κάνουμε ένα συνεχές ενωτικό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στην προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική παράταξη». Τέλος, ανέφερε ότι «το συντηρητικό Κέντρο για εμάς έχει τελειώσει».

The post Θεοδωράκης: «Εχουν συμφωνηθεί όλα, απλώς δίνουν χρόνο στον Τσίπρα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα