Φόβοι για νεκρούς μαθητές σε χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον οκτώ άτομα, κάποια από τα οποία ήταν μαθητές γυμνασίων, ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους σε χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια μαθημάτων αναρρίχησης σε χειμερινό θέρετρο στην κεντρική Ιαπωνία.

Αλλα 30 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων τα δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις Αρχές. Αλλες αναφορές νωρίτερα μιλούσαν ακόμα και για αγνοούμενους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οκτώ άτομα εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία χωρίς ενδείξεις ζωής. Δεν είναι εξαρχής σαφές πόσα

από τα θύματα είναι μαθητές, αναφέρει το Reuters που σημειώνει ότι στην Ιαπωνία οι Αρχές μιλούν για νεκρούς μόνο όταν αυτό πιστοποιηθεί από γιατρό.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας (ξημερώματα ώρα Ελλάδος) στο θέρετρο Νάσου Ονσέν, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο. Το προηγούμενο βράδυ είχε πέσει πολύ χιόνι στην περιοχή, τουλάχιστον 30 εκατοστά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ως το πρωί της Δευτέρας.

Από το Σάββατο στο χιονοδρομικό κέντρο ήταν μαθητές από επτά σχολεία με τους δασκάλους τους, γράφει ο Guardian.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πάντως ασυνήθιστα άσχημες για τέλος Μαρτίου, όταν ο καιρός βελτιώνεται και το θέρετρο προσφέρεται για αναρρίχηση και σκι εκτός πίστας. Στο θέρετρο η σεζόν για σκι έληξε στις 20 Μαρτίου.

The post Φόβοι για νεκρούς μαθητές σε χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα