«Θα βυθίσουμε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ» απειλεί ο Κιμ

Είτε πρόκειται για -μάλλον αναμενόμενες για τη χώρα- κινήσεις, είτε υπάρχει ένα πραγματικό έρεισμα σε αυτές, η Βόρεια Κορέα επιμένει να απαντά σε υψηλούς τόνους κάθε φορά που θεωρεί ότι προκαλείται από τις ΗΠΑ.

Ενόψει της άφιξης στην ευρύτερη περιοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Karl Vinson», τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Πιονγιάνγκ είναι «έτοιμη να βυθίσει» το αεροπλανοφόρο.

Σε σχόλιό της η εφημερίδα Rodong Sinmun

ισχυρίζεται μάλιστα ότι η χώρα μπορεί να το βυθίσει «με ένα χτύπημα», που θα δείξει την ισχύ του στρατού της. Προφανώς υπονοεί πυρηνικό χτύπημα, γιατί ένας τυπικός πύραυλος του Ναυτικού σχεδόν δεν είναι σε θέση να επιφέρει τέτοια πλήγματα.

Αλλη εφημερίδα, επίσης κρατική φυσικά, προειδοποίησε ότι ο στρατός της χώρας θα καταφέρει «ανηλεή πλήγματα στους εχθρούς»

Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο και την ομάδα των σκαφών που το συνοδεύουν η οποία υποτίθεται θα μετέβαινε στην κορεατική χερσόνησο, αλλά τελικά βρέθηκε να κατευθύνεται αλλού, μάλλον λόγω ασυνεννοησίας ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν προειδοποιήσει ότι η δική τους «στρατηγική υπομονή με τη Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να εξαντλείται, λόγω των πυρηνικών και βαλλιστικών φιλοδοξιών της χώρας αυτής»

Σε μια παράλληλη υπόθεση που φέρνει τις δύο χώρες σε τριβή, η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να κρατά έναν αμερικανοκορεάτη καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος ήταν στη χώρα για αρκετές εβδομάδες και συνελήφθη πριν φύγει.

Πρόκειται για τον Κιμ Σανγκ-Ντουκ, ο οποίος συνελήφθη προ ημερών για λόγους που ακόμη παραμένουν ασαφείς. Δίδασκε σε πανεπιστήμιο στην Πιονγιάνγκ για κάποιο διάστημα και φέρεται να συμμετείχε σε ανθρωπιστικά προγράμματα.

Δύο Αμερικανοί έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες στη Βόρεια Κορέα πριν από τον Κιμ Σανγκ-Ντουκ. Είναι ένας 62χρονος και ένας 21χρονος φοιτητής οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε καταναγκαστικά έργα 10 και 15 ετών αντίστοιχα.

The post «Θα βυθίσουμε το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ» απειλεί ο Κιμ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα