Ταύρος σκοτώνει θεατή σε φεστιβάλ στην Ανδαλουσία

20:06 3/4/2018 - Πηγή: Protagon

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ακόμη Iσπανός από τα κέρατα αφηνιασμένου ταύρου. Ο 45χρονος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα, την Κυριακή του Πάσχα, από ταύρο μισού τόνου σε φεστιβάλ στην Ανδαλουσία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τρυπημένους πνεύμονες και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Το φεστιβάλ Toro del Aleluya που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορτασμών του Πάσχα προσελκύει πολλούς θεατές, φέτος όμως σημαδεύτηκε από μια

τραγική κατάληξη. Tον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο όπου φαίνεται ο ταύρος να κυνηγά έναν άνδρα με κίτρινη μπλούζα και κόκκινο μαντήλι. Τον ρίχνει κάτω και στριμώχνοντάς τον στη γωνία τον τραυματίζει θανάσιμα. Ενας ακόμη άνδρας τραυματίστηκε στο στομάχι από τον ταύρο, η ζωή του όμως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2016 σε φεστιβάλ όπου περιλαμβάνονταν ταυρομαχίες. Τραγική και η περίπτωση του διάσημου ισπανού ταυρομάχου Βίκτορ Μπάριο που τραυματίστηκε θανάσιμα σε αρένα, στην ανατολική Ισπανία. Τα κέρατα του, άνω των 500 κιλών, ταύρου τον τραυμάτισαν στη δεξιά πλευρά του θώρακα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ηταν ο πρώτος ταυρομάχος που πέθανε ύστερα από 30 χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2017 ένας ακόμη ισπανός ταυρομάχος σκοτώθηκε στη Γαλλία. Ο 36χρονος Ιβάν Φαντίνιο μπλέχτηκε στην κάπα του με αποτέλεσμα να σκοντάψει και να χτυπηθεί από τον ταύρο ο οποίος του προκάλεσε τραυματισμό στον πνεύμονα. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε από την αρένα στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Ανάλογες τραγικές περιπτώσεις, στις οποίες ταύροι τραυματίζουν θανάσιμα ανθρώπους, έχουν τα τελευταία χρόνια καταγραφεί σε χωριά της Ισπανίας. Το 2016, 17.000 φεστιβάλ με ταυρομαχίες διοργανώθηκαν σε χωριά, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Το 2010, πάντως, η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας ψήφισε την απαγόρευση τον ταυρομαχιών, την περασμένη χρονιά όμως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε τη συγκεκριμένη απόφαση.

The post Ταύρος σκοτώνει θεατή σε φεστιβάλ στην Ανδαλουσία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα