Τα παιδιά του Καλαί είναι τα άγνωστα θύματα της «ζούγκλας»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, αφού ολοκληρώθηκε η εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί, κατά τις ανακοινώσεις των γαλλικών Αρχών, άρχισαν σήμερα, Πέμπτη, οι εργασίες διάλυσης του σχεδόν έρημου δυτικού τομέα του καταυλισμού. Ενας μεγάλος εκσκαφέας συνοδευόμενος από φορτηγά έχει ήδη αρχίσει την κατεδάφιση των παραπηγμάτων που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή.

Ωστόσο ανταποκριτές του BBC μεταδίδουν πως εκατοντάδες μετανάστες παραμένουν στο εσωτερικό της «ζούγκλας»,

παρόλο που οι γάλλοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι έχει εκκενωθεί. Η χαοτική κατάσταση που επικρατεί, δυσκολεύει και την ακριβή καταγραφή των ανηλίκων που βρίσκονται εντός ή πέριξ του καταυλισμού. Η οργάνωση Save the Children δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη», καθώς την ώρα που άρχισε η εκκένωση του Καλαί, 100 παιδιά βρίσκονταν σε ουρές, σε διαδικασία καταγραφής. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που βρίσκονταν στην περιοχή ζήτησαν να καθυστερήσει η διαδικασία, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκονται τα παιδιά.

Τα κοντέινερ που είχαν στηθεί κοντά στον καταυλισμό γρήγορα γέμισαν και έτσι αρκετοί ανήλικοι δεν μπόρεσαν να βρουν μέρος να κοιμηθούν. Σύμφωνα με την οργάνωση Help Refugees, 300 ασυνόδευτα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό και στάλθηκαν πίσω πριν σβηστούν ολοκληρωτικά οι φωτιές.

Τη νύχτα της Τετάρτης τουλάχιστον 300 παιδιά έμειναν δίχως στέγη, ενώ κάποιοι από αυτούς απομακρύνθηκαν αρκετά, χωρίς να είναι γνωστά τα ίχνη τους. Κατά τα επίσημα στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης, περίπου 5.600 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε κέντρα υποδοχής από τη Δευτέρα, που ξεκίνησε η εκκένωση, μεταξύ των οποίων και 1.500 παιδιά ασυνόδευτα.

Deeply upset to update everyone, approx 100 children are currently sleeping outside the Container Camp. Disgraceful. #safepassage #DubsNow

— Refugee Info Bus (@RefugeeInfoBus) 26 Οκτωβρίου 2016

Μέχρι πρότινος, τα παιδιά αυτά στεγάζονταν σε μια πρόχειρα στημένη κατασκήνωση, «σε απαράδεκτες συνθήκες» κατά την οργάνωση Save the Children, η οποία ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να φροντίσουν για την ασφάλειά τους.

Facebook/HelpRefugeesUK

«Είναι φοβερό για τα παιδιά να βλέπουν να φτάνουν εκσκαφείς στο μέρος που ζούσαν επί εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες», δήλωσε η Κάρολιν Μάιλς, γενική διευθύντρια της ΜΚΟ.

Facebook/HelpRefugeesUK

Η Μάιλς, τονίζοντας ότι η Βρετανία και η Γαλλία προσδίδουν αυξημένη προσοχή στην τύχη των ασυνόδευτων ανηλίκων, ζήτησε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους, ιδίως για τα παιδιά που δεν θα γίνουν δεκτά στη Βρετανία.

Hundreds of #children in #Calais ‘Jungle’ still at risk as bulldozers move in #SavetheChildre https://t.co/ylJ9S6A9lB

— Save the Children (@save_children) 25 Οκτωβρίου 2016

Τα συνεργεία κατεδάφισης συνεχίζουν να διώχνουν από το σημείο τις σκηνές και τα καταφύγια, αφού κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις φωτιές που έβαζαν οι πρόσφυγες φεύγοντας, ακολουθώντας την παράδοσή τους, ενώ ο νομάρχης της περιοχής Φαμπιένε Μπούτσιο, δήλωσε πως η «αποστολή εξετελέσθη».

Facebook/HelpRefugeesUK

Από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές ήταν υπεύθυνες για «όλα τα παιδιά στο Καλαί κατά την λειτουργία εκκαθάρισης – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πιθανώς, μετά από αξιολόγηση, θα μεταφέρονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

The post Τα παιδιά του Καλαί είναι τα άγνωστα θύματα της «ζούγκλας» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα