Συζήτηση μίας ώρας Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Περί τις 19:15 ώρα Ελλάδος άρχισε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και διήρκεσε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μία ώρα.

Κατά τις πληροφορίες, η ατζέντα περιελάμβανε κορυφαία διμερή και διεθνή ζητήματα, όπως είναι

το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η κατάσταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και, φυσικά, το Κυπριακό.

Από πλευράς του ο κ. Τσίπρας δημοσιοποίησε το παρακάτω tweet: «Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Στη φωτογραφία που συνοδεύει το πρωθυπουργικό tweet εικονίζονται ο ίδιος με τον Ερντογάν και οι έλληνες υπουργοί Νίκος Παππάς και Νίκος Κοτζιάς.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. #UNGA pic.twitter.com/VZh5XY4pwN

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 25, 2018

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα για τη συνέχεια περιελάμβανε συμμετοχή στο γεύμα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προς τους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών.

The post Συζήτηση μίας ώρας Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συζήτηση, Τσίπρα – Ερντογάν, Υόρκη,syzitisi, tsipra – erntogan, yorki