Μεσογειακός κυκλώνας απειλεί την Ελλάδα! [βίντεο]

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα που θα πλήξει μέσα στα επόμενα 24ωρα περιοχές της Δυτικής -κυρίως- Ελλάδας, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Η αλλαγή του σκηνικού του καιρού έγινε ιδιαίτερα αισθητή από το πρωί στα βόρεια, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πολύ ισχυρούς ανέμους. Στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκαν και τα πρώτα προβλήματα από πτώσεις

δένδρων.

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, είναι πιθανό να σχηματιστεί στο Ιόνιο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί ακόμα και σε Μεσογειακό Κυκλώνα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο παρουσιαστής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί για τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοικτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή, «βγάζοντας και μάτι» στο κέντρο του.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν τελικά το εν λόγω σύστημα θα μετατραπει τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα και ποια θα είναι η τελική του πορεία!

Σε κάθε περίπτωση συνιστά στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννησου να είναι σε επιφυλακή και να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών.

The post Μεσογειακός κυκλώνας απειλεί την Ελλάδα! [βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα